Saldırgan Tengioğlu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı: ‘Özgür Özel’in girişini ve çıkışını beklemedim’

Saldırı Zanlısı Selçuk Tengioğlu Tutuklandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ”kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Adliyede savcıya ifade veren saldırgan, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Cezaevinde dahi sürekli hareket ederim. Hareketsiz kalamam. Bankta hareket etmem, sabit kalmamamın doğal bir sonucudur” şeklinde savunma yaptı.

Geçmiş Suçları İfşa Oldu

Emniyetteki ifadesinde, daha önce işlediği suçları da anlatan Tengioğlu, saldırıya ilişkin, “Olay anında hedefimde bir saldırı yoktu. Planladığım bir eylem değildi, anlık bir refleksle gerçekleşti” dedi.

Savcılıkta sorulan sorulara cevap veren Tengioğlu, herhangi birinin kendisine talimat vermediğini ve olayı planlamadığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yardımlarla hayatını sürdürdüğünü ve planlı bir eylemde bulunmadığını ifade etti.

Saldırgan, MASAK raporuyla ilgili sorulara da cevap vererek, paralarını biriktirdiğini ve geçimini sağladığını belirtti. Ani gelişen bir olay olduğunu vurgulayan Tengioğlu, serbest bırakılmayı talep etti.

Related Posts

Kim Jong-un’dan Trump’a: Nükleer statümüzü inkar etmeyin

Kuzey Kore, ABD’nin açıklamalarına sert tepki göstererek, ülkenin nükleer güç statüsünün inkâr edilmesini “kesinlikle kabul edilemez” olarak niteledi.

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu Cumhuriyet’e konuştu: ‘Sandık yolunu kesmeye dair siyasal darbe’

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, belediye başkanlarının tutuklanmasını “CHP’ye yönelik toplu kuşatma” ve “siyasal darbe” olarak nitelendirerek, bunun adalet ve demokrasi mücadelesi olduğunu söyledi.

Özkök kadın futbol maçından konuyu nereye getirdi

Gazeteci Ertuğrul Özkök, İngiltere Kadın Milli Takımı’nın şampiyonluğundan konuyu ülkemizdeki kadınlara getirdi.

Tutuklu Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı: Gazze için Meclis kararı aldığımız 10 milyonluk yardımı hızlandırın

Tutuklu Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı: Gazze için Meclis kararı aldığımız 10 milyonluk yardımı hızlandırın

İmralı’da Teröristbaşına aile ziyareti

Teröristbaşı Abdullah Öcalan yeğeni Ömer Öcalan ve vasisi Av. Mazlum Dinç ile görüştü

Bursa ve Karabük’te orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Alevler yeniden yükseldi

Bursa ve Karabük’te orman yangınlarıyla mücadele bugün de devam etti. Bursa’da etkili olan rüzgarla birlikte alevler yeniden yükselirken, tehdit altındaki Çakmak Mahallesi’nin etrafına hendek kazıldı. Bu arada Bakan Yumaklı, bu hafta yangın tehdidinin daha yüksek olduğunu söyledi.