Saldırgan Tengioğlu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı: ‘Özgür Özel’in girişini ve çıkışını beklemedim’

Saldırı Zanlısı Selçuk Tengioğlu Tutuklandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ”kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Adliyede savcıya ifade veren saldırgan, kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, “Cezaevinde dahi sürekli hareket ederim. Hareketsiz kalamam. Bankta hareket etmem, sabit kalmamamın doğal bir sonucudur” şeklinde savunma yaptı.

Geçmiş Suçları İfşa Oldu

Emniyetteki ifadesinde, daha önce işlediği suçları da anlatan Tengioğlu, saldırıya ilişkin, “Olay anında hedefimde bir saldırı yoktu. Planladığım bir eylem değildi, anlık bir refleksle gerçekleşti” dedi.

Savcılıkta sorulan sorulara cevap veren Tengioğlu, herhangi birinin kendisine talimat vermediğini ve olayı planlamadığını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yardımlarla hayatını sürdürdüğünü ve planlı bir eylemde bulunmadığını ifade etti.

Saldırgan, MASAK raporuyla ilgili sorulara da cevap vererek, paralarını biriktirdiğini ve geçimini sağladığını belirtti. Ani gelişen bir olay olduğunu vurgulayan Tengioğlu, serbest bırakılmayı talep etti.

Related Posts

ABD’deki sel felaketinde ölenlerin sayısı 119’a çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 119’a yükseldiği bildirildi. Yetkililer, sellerde can kaybının en çok Kerr bölgesinde yaşandığı, burada 36’sı çocuk 95 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Erdoğan yeni CHP’yi böyle tanımladı: Haraç partisi

Yeni Şafak Gazetesi’nin 10 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Yerel kalkınmaya teşvik hamlesi Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak ve bölgelerin rekabet güçlerini artıracak yerel kalkınma yatırımlarının …

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.

Son dakika… Terör örgütü PKK cuma günü silah bırakıyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütü PKK’nın 11 Temmuz’da silah bırakacağını açıkladı. Doğan, “11 Temmuz’da Süleymaniye’de olacağız” dedi.