Yalova’da rögardan mavi renkli su taşmıştı! Valilikten açıklama geldi

Rögardan Taşan Mavi Renkli Suyla İlgili Yalova Valiliği Açıklama Yaptı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde bir sanayi kuruluşuna yakın bölgede meydana gelen olayda rögardan mavi renkli su taşması, vatandaşlar tarafından endişeyle karşılandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile AFAD ekipleri hemen harekete geçerek su numuneleri alıp inceleme başlattı.

Yapılan detaylı incelemenin ardından Yalova Valiliği konuyla ilgili resmi bir açıklama yayınladı.

Olayın Detayları

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“25.01.2025 tarihinde yaşanan olayla ilgili, Taşköprü beldesinde bulunan bir rögardan mavi renkli su taşmasıyla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin ardından, kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı doğmuştur.

Olayın, bir firmanın açık alanda bulunan depolama alanında yağmur sonrasında oluşan atık suyun (gıda boyası) kanalizasyona karışması sonucu meydana geldiği belirlenmiştir.

Yalova Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) tarafından gerekli numuneler alınmış ve analizler yapılacaktır. Ayrıca, firma tarafından kullanılan malzemelerin güvenliğine ilişkin bilgiler incelenmiş ve ilgili kurumlara iletilmiştir.

Olayda kullanılan renklendiricinin ‘Brilliant Blue’ isimli bir renklendirici olduğu belirlenmiştir.

Çevre ve halk sağlığı üzerinde olası etkilerin incelendiği açıklamada, analiz sonuçları doğrultusunda gerekli tedbirlerin alınacağı bildirildi. Kamuoyuna duyurulur.”

Related Posts

ABD’deki sel felaketinde ölenlerin sayısı 119’a çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 119’a yükseldiği bildirildi. Yetkililer, sellerde can kaybının en çok Kerr bölgesinde yaşandığı, burada 36’sı çocuk 95 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Erdoğan yeni CHP’yi böyle tanımladı: Haraç partisi

Yeni Şafak Gazetesi’nin 10 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Yerel kalkınmaya teşvik hamlesi Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak ve bölgelerin rekabet güçlerini artıracak yerel kalkınma yatırımlarının …

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.

Son dakika… Terör örgütü PKK cuma günü silah bırakıyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütü PKK’nın 11 Temmuz’da silah bırakacağını açıkladı. Doğan, “11 Temmuz’da Süleymaniye’de olacağız” dedi.