Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Fiber Yaygınlaştırma İçin Ortak Altyapı Şirketi Önerdi

Vodafone CEO’su Engin Aksoy, Fiber Yatırımlarını Hızlandırmak İçin Ortak Altyapı Şirketi Önerdi

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, Türkiye genelinde fiber altyapıyı yaygınlaştıracak bir yatırım modeli geliştirilmesi gerektiğini önerdi. Aksoy’nun açıklamalarına göre, Vodafone, 2026 yılında hizmete sunulacak 5G teknolojisi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketin açıklamasına göre, Aksoy sektörde önemli gelişim fırsatlarının bulunduğunu ve bu alanlarda köklü değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Türkiye’de mevcut fiber uzunluğunun OECD ortalamasına ulaşmak için 2 milyon kilometreye çıkarılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, ortak altyapı şirketi kurulmasının yatırımları hızlandıracağını ifade etti.

  • Aksoy’nun Önerileri

Aksoy, ortak altyapı şirketi kurulması için Varlık Fonu liderliğinde çalışma başlatılmasını talep etti. Ayrıca, sabit genişbant ile ilgili yapılacak lisans uzatım sürecinin önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Fiber altyapının yaygınlaşması için altyapı sahipliğinin bağımsız bir şirket tarafından yönetilmesi gerektiğini savundu.

5G Teknolojisinin Önemi

Aksoy, 5G teknolojisinin hizmet kalitesini artıracağını ve bireylere kurumlara fayda sağlayacağını belirtti. Ancak, eski nesil teknolojilere göre yatırım miktarının artacağını ve gelirde bir sıçrama yaratmayacağını ifade etti. Aksoy, 5G ihalesinin makul fiyatlar ve koşullarla yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Spektrum Kullanımı ve Lisans Uzatımı

Aksoy, operatörlerin spektrum kullanım hakkını makul bedellerle elde etmesi gerektiğini ve frekans tahsislerinin yeterli düzeyde olması gerektiğini kaydetti. Ayrıca, sabit genişbant ile ilgili lisans uzatımı koşullarının 5G ihalesiyle paralel olması gerektiğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Emine Aleyna Başoğlu – Ekonomi

Related Posts

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.