Uganda’da Ebola salgını sona erdi

Uganda’da Ebola Salgını Tamamen Sonlandırıldı

Uganda Sağlık Bakanlığı, başkent Kampala’da 42 günlük izleme sürecinin tamamlanmasının ardından Ebola salgınının sona erdiğini duyurdu. Son teyitli hasta 14 Mart’ta taburcu edildikten sonra yeni bir vaka bildirilmedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de Uganda’da izleme sürecinin tamamlandığını ve Ebola salgınının ülkede sona erdiğini onayladı. Uganda’da toplam 12 doğrulanmış vaka ile 2 olası vaka kaydedilmiş, bu vakalardan 4’ü hayatını kaybetmişken 10’u ise iyileşmiş.

DSÖ Afrika Bölge Direktör Vekili Chikwe Ihekweazu, salgının kentleri ve kırsal bölgeleri ciddi şekilde etkilediğini vurgulayarak, Uganda’nın bölgede halk sağlığı acil durumlarıyla baş etmek konusunda liderlik gösterdiğini belirtti. Ihekweazu, “DSÖ olarak Uganda’nın çabalarını desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Related Posts

Siirt’te sobadan çıkan kıvılcımlar evi küle çevirdi

Siirt’in Kurtalan ilçesinde sobadan çıkan kıvılcımlar sonucu çocuklar kendilerini dışarı attı, ev yanarak kullanılmaz hale geldi.

İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli genç hayatını kaybetti

İsrail ordusunun iki ay önce açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli Ahmed İbrahim Nasasira hayatını kaybetti.

CHP’li Cemal Enginyurt’tan ‘operasyon’ tepkisi: ‘Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor, bilmediği bir şey var…’

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, partisinin bugün Mersin’de yapacağı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesinde yaptığı açıklamada; “Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor. Bunun için de İBB’ye yeni operasyonlar yaparak Cumhuriyet Halk Partisi’ne selam gönderiyor, haber gönderiyor. Erdoğan’ın bilmediği bir şey var. Biz korkuyu Kerbela’da bıraktık” dedi.

Slovenya’da 2. Dünya Savaşı’ndan kalma mühimmat patladı

Slovenya’da 2’nci Dünya Savaşı’ndan kaldığı düşünülen mühimmat patladı. İnşaat çalışmaları sırasında gerçekleşen patlama sonucu iki işçi ağır yaralandı.

Çernobil faciasının üzerinden 39 yıl geçti: Etkileri hala sürüyor!

Dünyanın gördüğü en büyük nükleer felaket olan Çernobil kazasının üzerinden tam 39 yıl geçti. Ukrayna’daki santralde meydana gelen patlamanın etkileri hala doğayı ve insanları tehdit ediyor.

Her yıl 5 santimetre batıyor: 2050’de sular altında kalacak!

ABD’nin tarihi şehirlerinden New Orleans, endişe verici bir hızla batıyor. Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalar, şehrin her yıl 5 santimetreye kadar çöktüğünü ve 2050 yılına kadar büyük bir bölümünün su altında kalabileceğini ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir