Trump’ın Filistin çağrısına Mısır ve Ürdün’den tepki

Trump’ın Mısır ve Ürdün’e “Filistinlileri Alın” Çağrısına Tepkiler Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Mısır ve Ürdün’e yaptığı çağrıya tepkiler artarak devam ediyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere destek verdiğini açıkladı. Bakanlık yetkilileri, “Filistin halkının meşru haklarına ve uluslararası insani hukuk ilkelerine bağlı kalmasına desteğimiz devam ediyor” şeklinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mısır, Filistinlilerin zorla topraklarından çıkarılmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirdi ve açıklamalarında iki devletli çözüm vurgusu da yaptı. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi de Filistinlilerin tehcit edilmesine karşı olduklarını belirterek, “Filistin sorununun çözümü Filistin’dedir. Ürdün Ürdünlülerin, Filistin Filistinlilerindir” dedi.

ARAP BİRLİĞİNDEN TEPKİ

Arap Birliği de Trump’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Yazılı bildiride, “İnsanların zorla yerinden edilmesi ve topraklarından sürülmesi etnik temizliktir” ifadelerine yer verildi.

HAMAS’TAN AÇIKLAMA

Hamas da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını “soykırım” olarak adlandırdı. “Halkımızın topraklarından çıkarılması ya da sürülmesine yönelik her türlü planı kesinlikle reddediyoruz” denildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır ve Ürdün’e daha fazla Filistinliyi topraklarına kabul etmeleri gerektiğini açıklamıştı. Ürdün Kralı Abdullah ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Trump, Gazze’yi “yıkım alanı” olarak nitelendirmiş ve İsrail’e bin kiloluk bombaların teslimatının askıya alınmasının ardından yeşil ışık yaktığını belirtmişti. Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un Çarşamba günü İsrail’e gideceği de duyuruldu.

Related Posts

İsmailağa’nın açılışına AKP’liler akın etti! Soylu o isimle yan yana oturup kime mesaj verdi?

Trabzon’un Of ilçesinde, İsmailağa Cemaati’nin düzenlediği dergah açılışına, AKP’li siyasetçiler akın etti. Uzun süredir sessizliğini koruyan eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da safların en önlerinde yer aldı. Cübbeli Ahmet Hoca’yla “şeyhlik” rekabetinde olduğu bilinen Salih Topçu ile yan yana oturan Soylu’nun ne mesaj vermek istediği merak konusu oldu.

Küfürlü rakı bardağı kullanan restorana soruşturma

İstanbul’un Üsküdar ilçesi Kuzguncuk semtinde faaliyet gösteren bir restoranda, kadınlara yönelik hakaret içeren ifadelerin yer aldığı rakı bardaklarının servis edilmesi kamuoyunda büyük tepki topladı. Tepkiler üzerine İstanbul Valisi Davut Gül, konuyla ilgili resmi inceleme başlatıldığını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu genel başkanlara seslendi: Hepimize görev düşüyor, Türkiye’yi bir uçuruma sürükleyen bu iktidarı değiştirmemiz gerekiyor!

Ekrem İmamoğlu genel başkanlara seslendi: Hepimize görev düşüyor, Türkiye’yi bir uçuruma sürükleyen bu iktidarı değiştirmemiz gerekiyor!

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Orman yangınlarıyla ilgili 13 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Orman yangınlarıyla ilgili 13 kişi tutuklandı

Rüzgar kabusu: Kano ile gezerken açığa sürüklendiler

Balıkesir’in Erdek ilçesinde denizde kano ile gezinti yaparken rüzgarlarla açığa sürüklenen 2 kişi korku dolu anlar yaşadı. Yardıma deniz polisi yetişti.

Yargıtay verileri ortaya koydu: AKP’nin kayıpları dikkat çekti, CHP tırmanışa geçti…

Yargıtay’ın siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayımladığı listede; AKP son altı ayda 256 bin üye kaybı yaşarken CHP, 370 binden fazla yeni üye kazandı. Listede Yeniden Refah ve Saadet’in artışı da dikkat çekti.