TPAO, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPO) AR-GE Merkezi Daire Başkanı Muhammet Fatih Ayyıldız, Türkiye’nin petrol arama ve üretim faaliyetleri için Somali ile yakın zamanda anlaşma imzaladığını açıkladı. Ayyıldız, “Azerbaycan, Irak ve Rusya’da faaliyetlerimizi sürdürürken şimdi de Oruç Reis gemimizle Somali’de derin denizde sismik faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda karada da faaliyetlere devam etmek üzere Bakanımızın önderliğinde Somali ile bir anlaşma imzalandı.” şeklinde konuştu.

Uludağ Enerji Zirvesi’nde Açıklamalar

Uludağ Enerji Zirvesi için Bursa’ya gelen Ayyıldız, TPO’nun Gabar bölgesi ve Sakarya Gaz Sahası’nda aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayyıldız, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Trakya’da dört bölge müdürlüğünde arama ve üretim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Gabar’da günlük 80 bin varil seviyesinde üretim yapıldığını belirten Ayyıldız, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ın imzaladığı yurt dışı anlaşmalarla faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Pakistan’da da kısa süre içinde aktivitelere başlayacağız.” şeklinde konuştu.

  • Ayyıldız, TPO’nun Türkiye’deki enerji kaynaklarını çıkarabilme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, yurt dışında da faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.
  • TPAO’nun ardışık olarak 4 sondaj gemisi ve 2 sismik gemisi olduğunu söyleyen Ayyıldız, Oruç Reis’in Somali’de, Barbaros Hayrettin Paşa’nın Karadeniz’de aktif aramalarına devam ettiğini açıkladı.

Filyos Tesisi ve Sakarya Gaz Sahası

Ayyıldız, Filyos tesislerinde yüzer üretim, depolama ve tahliye platformunun revize edildiğini belirterek, Sakarya Gaz Sahası’nda bu platformun devreye alınarak günlük 20 milyon metreküpe ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Platformun 20 yıl boyunca hizmet vereceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Karting heyecanı İstanbul’da başlıyor

2025 MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası’nın 2. ayağı, 10-11 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. Organizasyon, 10 Mayıs Cumartesi günü antrenman seanslarıyla başlayacak. 11 Mayıs Pazar günü ise saat 10.00’da yarı final, saat 13.00’te ise final yarışları gerçekleştirilecek.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.