Tonlarcasını ücretsiz dağıttı: Kapış kapış gitti

Amasya’nın Suluova ilçesinde patates hasadı başladı. Ayrancı Köyü’nde yaşayan 21 yaşındaki çiftçi Sergen Doğan’ın 100 dekarlık tarlasındaki 8 ton patatesin kilosuna market ve hallerde 5 lira teklif edildi.

Emeğinin karşılığını alamadığını düşünen Doğan, traktörüyle şehir merkezine giderek römorkun üstündeki 8 ton patatesi 8 dakikada yurttaşlara ücretsiz dağıttı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tarım Makineleri Bölümü mezunu Doğan, aile mesleği olan çiftçiliği 7 yıldır sürdürdüğünü belirtti.

Suluova’ya bağlı Ayrancı Köyü’nde yaklaşık 100 dekarlık alanda patates hasat eden Doğan, patatesinin değer görmediğini ifade etti. Gelinen noktanın çok kötü olduğunu söyleyen Doğan, şunları kaydetti:

*100 dekar patates ekmiştik. Patates değer görmedi. 8 ton patatesi halka ücretsiz dağıttık. Dağıtma sebebimize geleyim önce, alıcısı yoktu. 8 ton patatesimizi hasat etmişiz, römorkun üzerine koymuşuz, fakat alıcı yok.

“SAĞ OLSUNLAR, GÜZEL TEPKİLER GÖRDÜK”

*Çürümeye terk edemeyiz, bu patatesi biz yetiştirdik. Halkımız yesin diye yetiştirdik. Biz de ücretsiz dağıttık. Sağ olsunlar, güzel tepkiler gördük. Mahsulümün değerinin olmadığını göstermek için ben dağıtmak istedim.

*Ben o zaman dağıttığımda 5-7 lira arasında gidiyordu. İrisi 7 lira, küçüğü 5 liraydı. Şu anda 3-5 lira arasında gidiyor. 2 lira zaten çuvala koyma maliyeti var. 1 lira kalıyor. 5 ton patates aldığınızda 5 bin lira. 30 bin lira maliyeti var bunun, 25 bin lira masraftasınız.

*100 dekar sadece ben kendi adıma diktim. 2,5-3 milyon lira sadece patatesten benim zararım var bu yıl. Şu görmüş olduğunuz patatesler şu anda tarlada kalıyor”

“BELKİ BİR DAHAKİ SENE PATATES HİÇ EKMEYECEĞİM”

Doğan; soğan ve mısır da ektiklerini bildirerek, “Önümüzü görmüyoruz. Ben bir dahaki sene de 3 milyon lira zarar edersem bu işin içinden çıkılmayacak bir boyut alacak. Belki bir dahaki sene patates hiç ekmeyeceğim veya düşünerek devam edeceğim. İşin sonunda da küçük çiftçi zaten kaybolacak. Gençlerimiz bilinçli hareket etsinler. İşler karanlık” şeklinde konuştu.

Related Posts

Dev bankadan altında rekor tahmini: Tarih açıklandı!

Goldman Sachs, altına yönelik tarife beklentisi olmadığını açıkladı. Altın vadeli işlemleri rekor seviyeye ulaşırken, Beyaz Saray’dan konuyla ilgili resmi bilgilendirme bekleniyor. Piyasalarda dalgalanma ve belirsizlik sürüyor.

Melikgazi’de Üç Yeni Köy Pazarı Kuruldu

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, İldem Pazar Yeri’nde kurulan köy pazarını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Üç farklı mahallede köy pazarı açtıklarını duyuran Başkan Palancıoğlu, vatandaşları doğallıkla buluşmaya davet etti.

Dünyanın en büyük kulübünde mali kriz! Transfer için kasasında 850 bin euro kaldı!

Barcelona’da mali kriz derinleşirken, basketbol takımının maaş bütçesinden kesilen milyonlarca euro futbol şubesine yönlendirildi. Bu karar sonrası basketbol ekibinin transfer bütçesi için 850 bin eurosu kaldı.

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan: Merkez Bankası yıl sonuna kadar faiz indirimi yapabilir

Haberler.com’da sunucu Melis Yaşar’ın konuğu olan Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, TÜFE oranlarının beklentilerin altında açıklanmasının ekonomi yönetimi için olumlu bir sinyal olduğunu belirtti. Erdoğan, “Merkez Bankası yıl sonuna kadar her toplantıda 300-350 puan faiz indirimi yapabilir” dedi.

Edirne tavasının olmazsa olmazı “göz yaşartan biberi” tarlalara düştü

Karaağaç Mahallesi’nde yaklaşık 100 dekarlık alanda ekilen biberleri toplamak için işçiler sabahın erken saatlerinde tarlalara girdi. Bu yıl 150 ton biber hasat edilmesi bekleniyor. Kentin meşhur lezzeti tava ciğerinin yanında servis edilen biber …

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor: 1 Eylül itibarıyla başlayacak, başvuru için son günler

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre; 2023 yılında kamuoyuna duyurulan ve uygulama aşamasına gelen bu yeni sistemle, iki yıl boyunca işlenmeyen tarlaların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Belirlenen süre içinde üretime katılmayan …