TBMM’de sinyal vermeye başladı

Vodafone, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kompleksinde 5G ağını devreye aldı.

5G SİNYALİ TBMM’DE AKTİF HALE GETİRİLDİ

Vodafone’un yaptığı açıklamaya göre, TBMM’deki 5G kurulumu tamamlayan Vodafone, kompleks genelinde 5G sinyali vermeye başladı.

5G uyumlu bir cihaza sahip olan ve cihazın ayarlarını yaparak 5G’yi aktif hale getiren kullanıcılar, yeni altyapıdan hizmet alabiliyor.

Firma CEO’su Engin Aksoy’un görüşlerine yer verilen açıklamada, kamu otoriteleriyle işbirliği içinde 5G’ye hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Aksoy, mobil operatörler olarak İstanbul Havalimanı’ndan başlayarak futbol sahalarında 5G teknolojisini kullanıcılara sunmaya devam ettiklerini ve şimdi de TBMM’de 5G sinyali verdiklerini söyledi.

Kullanıcı sayısının artmasıyla her geçen gün 5G hizmetinden faydalananların sayısının da arttığını belirten Aksoy, 5G’yi deneyimlemek isteyenlerin operatörlerin web sitelerinden detaylara ulaşabileceğini vurguladı.

“Vodafone Grubu, 14 Ülkede 5G’yi Hizmete Sundu”

Aksoy, Vodafone Grubu olarak 5G alanında uzun süredir çalışmalar yaptıklarını ve Türkiye’de kurumlar ile bireylere 5G’yi sunmak için çaba harcadıklarını söyledi.

Tofaş’ta özelleştirilmiş Mobil Şebeke alanında pilot çalışma yürüttüklerine de değinen Aksoy, MEXT’te 5G Özelleştirilmiş Mobil Şebeke kurulumunu tamamladıklarını ifade etti.

Aksoy, Türkiye’nin ilk 5G stadyum konserini gerçekleştirdiklerini ve Vodafone Sultanlar Ligi’nde uyguladıkları 5G destekli Şahin Gözü sistemiyle seyircilere daha iyi bir deneyim sunduklarını belirtti.

“5G İhalesi Adil Koşullarda Olmalı”

Aksoy, 5G ihalesinin makul fiyatlar ve koşullarla yapılmasının önemine vurgu yaparak, spektrum ücretlerinin dengeli ve ekonomik olması gerektiğini belirtti.

İhale sonrasında adil rekabetin sağlanması ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi için dengeli bir politika izlenmesi gerektiğini söyleyen Aksoy, yerlilik yükümlülüğünün yerli yatırımları teşvik edecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Sabit genişbant ile ilgili lisans uzatım koşullarının 5G ihalesiyle uyumlu olmasının da önemli olduğunu belirten Aksoy, adil rekabet koşullarının sağlanması için çaba harcanması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Borsa İstanbul haftayı kapattı

Borsa İstanbul, Kurban Bayramı arifesinde sınırlı bir yükselişle günü tamamladı. BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,12 artışla 9.486,56 puan seviyesinde kapattı. Endeks, önceki kapanışa göre 11,60 puanlık bir artış gösterirken, toplam işlem hacmi ise 28 …

Suudi enerji devi Çin’den vazgeçti! 2 milyar dolarlık dev yatırım Türkiye’ye kaydı

Suudi Arabistan merkezli ACWA Power enerji şirketi, Çin’e yapacağı yatırımı Türkiye’ye kaydırdı. Türkiye’de 2 milyar dolarlık güneş enerjisi yatırımı hazırlığında olduğu belirtilen ACWA Power’ın, Sivas ve Karaman’da birer gigavat büyüklüğünde güneş enerjisi santrali kuracağı öğrenildi.

AB ile ABD arasındaki tarife müzakereleri devam ediyor

AB ile ABD arasındaki tarife görüşmeleri devam ediyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada görüşmelerin verimli ve olumlu geçtiği vurgulandı.

Marmaray’daki darp olayında babanın ağlattığı genç kadının ifadesi ortaya çıktı: ‘Başörtümü kastederek hakaret etti’

Geçtiğimiz günlerde iki çocuğuyla Marmaray’a binen bir kişi ile diğer yolcular arasındaki kavga sosyal medyada epeyce tartışılmış, baba Deniz E.’nin maruz kaldığı saldırı sonucunda kendisine sözlü ve fiziki şiddet gösterenler linç edilip ev adreslerine kadar hedef gösterilmişti. Fakat söz konusu babanın da trene binerken kapıda duran Zehra A.’yı dakikalarca sözlü şiddette bulunarak ağlattığı ve diğer yolcuların tepkisinin sebebinin ne olduğu sonradan öğrenildi. Babadan şikayetçi olan genç kadının verdiği ifadesinde, şahsın kendisine başörtüsünü kastederek hakaret ettiği ve “Hep ayak altındasınız” dediği ortaya çıktı.

OECD’den kritik rapor: Türkiye büyüme tahmini düşürüldü!

OECD, küresel ekonomide artan belirsizliklerin büyüme üzerinde etkili olduğunu açıkladı. Kurum, ticaret ve yatırım alanlarındaki gelişmeleri yakından izliyor. Türkiye ekonomisi için de güncellenen değerlendirmeler paylaşıldı.

Bayram öncesi nakde ihtiyacı olanlar dikkat! Faizsiz kredi imkanı: Bankalarda limitler güncellendi

Bankaların müşterilerine sunduğu faizsiz kredi kampanyaları son dönemde bir hayli arttı. Geçtiğimiz aylarda bir banka faizsiz kredide en yüksek ödemeyi yaparken, diğer bankalarda da oranlar güncellendi. Özellikle Kurban Bayramı öncesi nakde ihtiyacı olanlara ‘cansuyu’ olacak faizsiz imkanı devam ediyor. Peki en yüksek ödeme tutarı ne kadar oldu? İşte detaylar…