Sırrı Süreyya Önder’in suikast girişiminde soru işaretleri: Kamuoyuyla neden paylaşılmadı?

DEM Parti: Sırrı Süreyya Önder’in Aracına Suikast Düzenekleri Konuldu

DEM Parti, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in aracına rahatsızlığından bir hafta önce suikast düzeneği konulduğu iddialarını doğruladı. Suikast girişimi neden kamuoyuyla paylaşılmadığı ise merak konusu.

DEM Parti İddiaları Doğruladı

DEM Parti, suikast girişimi iddialarını doğruladı ve “Bazı basın-yayın organlarında İmralı Heyeti Üyesi ve Meclis Başkanvekilimiz merhum Sırrı Süreyya Önder’e suikast düzenlendiğine dair haberlere ilişkin açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

2 Nisan’da, otopark görevlisi Sırrı Süreyya Önder’in aracını kullanırken lastiklerden gelen sesten şüphelenmiş ve aracı servise götürmüştür. Yapılan incelemede, aracın sol arka lastiğini patlatabilecek, demirden yapılmış keskin bir düzeneğin yerleştirildiği tespit edilmiştir.

Önder bu olayı parti kurullarına taşımış ve gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapılmıştır. Olay ve ilgili kanıtlar resmi mercilere iletilmiştir. Hem partimiz hem de Sayın Önder konunun yakın takipçisi olmuştur. İncelemenin hassasiyeti nedeniyle konu kamuoyuna yansıtılmamıştır. Yürütülen araştırma ve incelemeye ilişkin tarafımıza henüz net bir sonuç iletilmemiştir.”

Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

T24’ten Ceren Bayar’ın haberine göre, Önder’in, aracına yerleştirilen düzenek İstanbul’daki evinin otoparkında fark edildi. Metal cismin fark edilmesinin ardından Sırrı Süreyya Önder hem partisi hem de devlet yetkililerine bilgi verdi. Metal cisim de ilgili yetkililere teslim edildi.

Neden Kamuoyuna Açıklanmadı?

DEM Parti’nin ve Önder’in konuyu kamuoyuna açıklamamasının sebebinin soruşturma veya araştırmanın sonlanmasını beklemek olduğu ifade edildi.

Related Posts

Çin’den ABD’ye sert tepki: ‘Mesnetsiz Çin casusu iddialarına karşı çıkıyoruz’

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’de 2 Çin vatandaşının tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Ning, Pekin hükümetinin vatandaşlarının hak ve menfaatlerini korunmak için gerekli önlemleri alacağını dile getirdi.

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

Eski CHP genel başkanları kim? Geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

Geçmişten bugüne CHP genel başkanlarının kimler olduğu merak ediliyor. İşte, geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.