Silivri’de Cezaevi Yakınlarında Tüm Eylemler Yasaklandı

Silivri Kaymakamlığı’ndan Marmara Ceza İnfaz Kurumu’nda Eylemlere Yasak

Silivri Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 25 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında Marmara Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ne 1 kilometre mesafe içerisinde yapılacak toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi tüm eylemler yasaklandı.

Kamuya açıklama yapan Silivri Kaymakamlığı, kamu düzenini ve genel asayişi olumsuz etkileyecek eylem planları üzerine alınan ihbarlar doğrultusunda Marmara Ceza İnfaz Kurumu çevresinde gerçekleştirilecek tüm etkinliklerin 25 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında yasaklandığını açıkladı. Resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

  • Marmara Ceza İnfaz Kurumu çevresinde 25 Ocak 2025 ile 28 Şubat 2025 tarihleri arasında kamu düzenini ve genel asayişi olumsuz etkileyebilecek eylem planları ihbarları üzerine tedbir alınması kararlaştırılmıştır.
  • Marmara Cezaevi Yerleşkesi içerisinde, duruşma salonları içi ve çevresinde, cezaevi ziyaretçi otoparkı ve çevresinde cezaevi kampüsü tel örgü sınırının 1 km mesafe içinde toplanma, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, röportaj, kamera çekimi, pankart açma ve taşıma, slogan atma, çadır kurma, yazılı veya sembol bulunan kıyafetlerle duruşma salonları bölgesine gelme, cep telefonu ile çekim yapma, fotoğraf çekme, stant açma, eylemsel davranışlarda bulunma gibi aktivitelerin toplum huzurunu, kamu güvenliğini ve sağlığını olumsuz etkileyeceği ve tehlikeye yol açabileceği değerlendirilmiştir.
  • Bu sebeple, belirtilen türdeki eylemlerin yasaklanmasına ve gerekli durumlarda yol emniyet ve kontrolü uygulamalarının yapılmasına karar verilmiştir.

Related Posts

Kim Jong-un’dan Trump’a: Nükleer statümüzü inkar etmeyin

Kuzey Kore, ABD’nin açıklamalarına sert tepki göstererek, ülkenin nükleer güç statüsünün inkâr edilmesini “kesinlikle kabul edilemez” olarak niteledi.

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu Cumhuriyet’e konuştu: ‘Sandık yolunu kesmeye dair siyasal darbe’

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, belediye başkanlarının tutuklanmasını “CHP’ye yönelik toplu kuşatma” ve “siyasal darbe” olarak nitelendirerek, bunun adalet ve demokrasi mücadelesi olduğunu söyledi.

Özkök kadın futbol maçından konuyu nereye getirdi

Gazeteci Ertuğrul Özkök, İngiltere Kadın Milli Takımı’nın şampiyonluğundan konuyu ülkemizdeki kadınlara getirdi.

Tutuklu Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı: Gazze için Meclis kararı aldığımız 10 milyonluk yardımı hızlandırın

Tutuklu Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan Adana Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı: Gazze için Meclis kararı aldığımız 10 milyonluk yardımı hızlandırın

İmralı’da Teröristbaşına aile ziyareti

Teröristbaşı Abdullah Öcalan yeğeni Ömer Öcalan ve vasisi Av. Mazlum Dinç ile görüştü

Bursa ve Karabük’te orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Alevler yeniden yükseldi

Bursa ve Karabük’te orman yangınlarıyla mücadele bugün de devam etti. Bursa’da etkili olan rüzgarla birlikte alevler yeniden yükselirken, tehdit altındaki Çakmak Mahallesi’nin etrafına hendek kazıldı. Bu arada Bakan Yumaklı, bu hafta yangın tehdidinin daha yüksek olduğunu söyledi.