Sahte içki alarmı: 2024’te 4 milyon litre, 47 ölü

2024 Yılında 4 Milyon 264 Bin 679 Litre Sahte ve Kaçak İçki Ele Geçirildi!

Devletin Alkol Politikalarını İzleme Platformu’nun son verilerine göre, geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda 4 milyon 264 bin 679 litre sahte ve kaçak içki ele geçirildi. Bu durum, maalesef 47 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Platformun koordinatörlerinden Çağın Eroğlu, verilere ilişkin olarak “Yasal bir tüketim ürünü olan alkolün, ideolojik olarak makbul olmayan bir ürün olarak görülmesi ve bu nedenle bu yaşam tarzını benimseyen insanların kanun ve ekonomi tarafından karaborsaya itilmesi kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.” açıklamasında bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Vatandaşlar, erişimde zorluk yaşadıkları hem alım gücü hem de vergi politikaları sebebiyle karşılaştıkları bu durumu aşmanın yolunu, kaçak içki üretiminde ve bu yolla para kazanmada bulmuşlardır.”

Related Posts

Eski CHP genel başkanları kim? Geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

Geçmişten bugüne CHP genel başkanlarının kimler olduğu merak ediliyor. İşte, geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.