Şubat 15, 2025

Yozgat Haberleri – Güncel Gelişmeler ve Son Dakika

Ekonomi, spor, teknoloji ve magazinde son dakika haberleriyle Yozgat’ın nabzını tutun!

Rize’de Heyelan Nedeniyle Ortapazar Ortaokulu’nda Eğitime Ara Verildi

Rize'nin Ortapazar köyünde meydana gelen heyelanlar sonucu Ortapazar Ortaokulu'nda eğitim faaliyetlerine 2 gün ara verildi. Öğrenciler, yakındaki bir okulda eğitimlerine devam edecek.

RİZE’nin Ortapazar köyünde heyelanlar nedeniyle bahçesindeki beton zeminde çökme ve bahçe duvarında kayma yaşanan Ortapazar Ortaokulu’nda, eğitime ara verildi. Öğrenciler, farklı okulda oluşturulan sınıfta eğitim ve öğretimlerine devam ederken, okul bölgesindeki derede ıslah çalışması başlatıldı.

Merkeze bağlı Ortapazar köyünde, meydana gelen heyelan kaynaklı 3 katlı Ortapazar Ortaokulu çevresindeki beton zeminde ve bahçe duvarlarında çökme yaşandı. Betonlarda çatlaklar ve yer yer çukurlar oluşan, bahçe duvarının yandaki çay bahçesine doğru kaydığı okulda, ekipler inceleme başlattı. İncemeler sonrası okulda eğitime 2 gün ara verildi. Öğrenciler, köy yakındaki Pehlivantaşı İlkokulu’nda oluşturulan sınıfta eğitimlerini sürdürüyor.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ortapazar Ortaokulu’nun bahçesinde ve bahçe duvarlarında daha önceki yıllarda meydana gelen heyelan gerekçesiyle çökmeler oluşmuştur. Bu bağlamda, Devlet Su İşleri Rize Şube Müdürlüğü’nce söz konusu okulumuzun hemen bitişiğinde bulunan Sahur Deresi’nde dere ıslahı çalışması başlatılmıştır. Ancak çalışmalar sırasında daha önce çökmelerin yaşandığı okul bahçesi ve çevre duvarlarında zeminde devam eden hareketler sonucunda bir miktar daha kayma meydana gelmiştir. Müdürlüğümüz ve DSİ 224’üncü Rize Şube Müdürlüğü teknik ekiplerince sahada yapılan incelemeler neticesinde, Ortapazar Sahur Deresi üzerinde devam eden ıslah çalışmaları tamamlanıncaya kadar tedbir amaçlı olarak Ortapazar Ortaokulu’ndaki eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Bu doğrultuda olayın yaşandığı Ortapazar Ortaokulu mevcut binasında devam eden eğitim öğretim faaliyetlerine pazartesi ve salı 2 (iki) gün süreyle ara verilmiş olup, 05.02.2025 tarihinden itibaren Ortapazar Ortaokulu öğrencilerimiz Pehlivantaşı İlkokulu’nda kendileri için hazırlanan sınıflarda eğitim öğretime devam edecektir.”

Haber-Kamera: Mehmet Can PEÇE/RİZE,

mardin escort
Mecidiyeköy escort
deneme
deneme
gundem
alanya escort
esenyurt escort
muğla escort
bodrum escort
dalaman escort
datça escort
fethiye escort
kavaklıdere escort
köyceğiz escort
marmaris escort
menteşe escort
milas escort
ortaca escort
seydikemer escort
ula escort
yatağan escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
atasehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
köyceğiz escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
buyukcekmece escort
catalca escort
muğla escort
bodrum escort
dalaman escort
datça escort
fethiye escort
kavaklıdere escort
köyceğiz escort
marmaris escort
menteşe escort
milas escort
ortaca escort
seydikemer escort
ula escort
yatağan escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüpsultan escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
silivri escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
şile escort
Şişli escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
acıbadem escort
akbatı escort
aksaray escort
alibeyköy escort
anadolu yakası escort
anal escort
atakent escort
ataköy escort
avrupa yakası escort
azeri escort
basınköy escort
bağdat caddesi escort
bebek escort
bostancı escort
celaliye escort
cevizlibağ escort
cihangir escort
dudullu escort
elit escort