Otomobil devi açıkladı: Trump tarifeleri kârımızı 1,3 milyar dolar düşürecek

Toyota, Trump’ın Gümrük Tarifeleri Nedeniyle Kârında Düşüş Bekliyor

Toyota, bugün yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın getirdiği gümrük tarifeleri sebebiyle şirketin sadece nisan ve mayıs aylarındaki kârında 1,3 milyar dolarlık bir düşüş beklediğini duyurdu.

Şirket, 2025 Nisan ayında başlayan otomotiv tarifelerinin sadece iki ay için hesaplanan 1,3 milyar dolarlık maliyetinin dışında gelecek için öngörü yapmanın çok zor olduğunu belirtti. Toyota Genel Müdürü Koji Sato konuya ilişkin “Şu an otomotiv endüstrisinin etrafındaki ortam, ticari ilişkiler de dahil olmak üzere aşırı değişkenlik göstermektedir” ifadelerini kullandı.

JAPONYA’DA TARİFELER İÇİN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Geçtiğimiz ayın başlarında uygulanan Amerika Birleşik Devletleri’ne araç ithalatına uygulanan %25’lik gümrük vergisi, geçen hafta otomobil parçalarına da genişletildi. Japonya, geçen günlerde Beyaz Saray’a gümrük tarifelerinin yeniden gözden geçirilmesi için çağrı yapmıştı.

Related Posts

Bill Gates, neredeyse tüm servetini bağışlayacak

Bill Gates, neredeyse tüm servetini bağışlayacak

Mahfi Eğilmez: Van Allen radyasyon kuşakları ve ekonomi

Mahfi Eğilmez: Van Allen radyasyon kuşakları ve ekonomi

Merkez Bankası rezervlerinde 1 yıl önceye dönüldü

Merkez Bankası’nın verilerine göre toplam rezervler 2 Mayıs 2025 haftasında 138 milyar dolar ile 12 ayın en düşük seviyesini gördü.

TCMB’nin rezervlerinde gerileme

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıkladığı 2 Mayıs haftası verilerine göre toplam rezervler 2 milyar 519 milyon dolar düşerek 138 milyar 532 milyon dolara geriledi.

İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), beklenen faiz kararını açıkladı. BoE, politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 4,25 seviyesine çekti. Bu adım, piyasa beklentileri doğrultusunda gerçekleşti. Ancak, faiz indirimi kararı, bankanın 9 üyeli …

ABD’deki Google davası Türkiye’yi de etkileyecek

ABD’de Google’a karşı açılan tekel karşıtı davasında sona yaklaşılırken, şirketin bölünmesine yol açabilecek yapısal önlemler masada. Davanın sonucu, yalnızca küresel teknoloji devlerini değil, Türkiye’deki dijital rekabet düzenlemelerini de doğrudan etkileyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir