New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

AKP’li vekiller zeytin katliamı için kavgayı bile göze aldı

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milletvekili Perihan Koca, AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin kendisine fiziki müdahalede bulunduğunu iddia ederek o anları sosyal medyada paylaştı.

Fatih’te genç kadına dehşeti yaşattı: Önce taciz etti, sonra aracıyla ayağını ezdi

İstanbul’un Fatih ilçesinde yolda yürüyen genç kadın, bir sürücü tarafından taciz edildi. Sürücü, kadının tepki göstermesi üzerine ayağının üzerinden geçerek olay yerinden kaçtı.

Alkolle trafiğe çıkan motosikletli arkadaşını öldürdü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde önce kaldırıma ardından da tel örgülere çarpan motosikletin sürücüsü Kerem K. yaralandı, yanındaki arkadaşı Çağlar Uysal hayatını kaybetti. Kerem K.’nin 1.13 promil alkollü olduğu belirlendi.

İnegöl’de Şişe Yüklü Tırda Yangın

Bursa’nın İnegöl ilçesinde şişe yüklü tırda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

51 yıl önce Ayşe bugün tatile çıktı… Kıbrıs Barış Harekatı’nın perde arkası

20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yılında Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin karanlık planlarını ilk kez bu netlikte açıkladı: Harekat olmasaydı Kıbrıs Türkleri toplu mezarlara gömülecekti.

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2