Muğla Beyaz Mermeri Dünyada Talep Görüyor

Muğla’da 2018’de coğrafi işaretle tescillenen “Muğla Beyaz Mermeri”, dünyanın önemli yapılarının inşasında kullanılıyor.

Milas-Yatağan-Kavaklıdere hattı boyunca uzanan çok sayıdaki mermer ocağında üretilen mermere, klima özelliğinden dolayı özellikle Arap ülkeleri rağbet gösteriyor.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Hüseyin Işık, AA muhabirine, Muğla Beyaz Mermeri’nin dünyada bilinen ve marka değeri olan bir taş konumuna geldiğini, siparişlerin daha çok “Muğla White” adı altında verildiğini söyledi.

Yaklaşık 60 ülkeye mermer ihracatı yaptıklarını belirten Işık, “Muğla Beyazı”nın Orta Doğu ve Avrupa ile Rusya, ABD, Avusturalya ve Kanada gibi birçok ülkeden talep gördüğünü kaydetti.

Muğla Beyaz Mermeri’nin farklı özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Işık, “Kendi içinde klima özelliği olan bir taş. Kristal yapısı dolayısıyla Arap ülkelerinden daha çok talep görüyor. Buralar sıcak iklim ülkeleri. İnsanların serin şekilde oturabilmeleri ve o iklimde kendilerini rahat hissedebilmeleri için binaların dışında kullandıkları taşlar da çok önemli. Muğla Beyazı da klima özelliği olmasından dolayı tercih ediliyor.” diye konuştu.

“Sağlamlık açısından yüksek değerlere sahip”

“Muğla Beyazı”nın dünyanın önemli yapılarında kullanıldığına da dikkati çeken Işık, şöyle konuştu:

“Muğla Beyaz Mermeri, Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası, Aliyev’in Başkanlık Sarayı ve ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşaatlarında kullanıldı. Soğuk iklim olmasına rağmen yine yapı itibarıyla sağlamlık açısından yüksek değerlere sahip olduğundan Rusya’da da kullanılıyor.

Hem ince hem kalın malzeme olarak iç ve dış cephelerde değişik peyzaj çalışmalarında artık Muğla Beyazı yer alıyor. Bu ürünümüz için özel ölçüler geliyor. Bu çok sevindirici ve önemli bir konu. Kalın ve özel ebat dediğimiz zaman proje işlerine dahil olmuş oluyorsunuz. Böyle olunca daha yüksek bedele satmış oluyoruz.”

Bölgede aylık yaklaşık 35 bin metreküp üretim yapıldığını, 650 bin metrekarelik kısmının bitmiş ürün olarak kasaya, palete girdiğini ifade eden Işık, “Muğla Beyazı”ndan sonra “Ege Gümüş” mermerinin de marka değeriyle ihracatta yerini aldığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Yatırımcıların gri altını: Uyuyan dev kımıldadı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifeleri konusundaki kararsız açıklamaları, küresel piyasalarda tedirginliğe yol açarken, bu belirsizlikten en çok yararlanan değerli metallerden biri gümüş oldu. Uzun süredir durağan seyreden gümüş fiyatları …

Hamsi yılın ilk yarısında 19 ülkeden alıcı buldu

Türkiye’den işlenmiş ürün olarak da dış satımı yapılan hamsi, yılın ilk 6 ayında 19 ülkenin sofralarında yer aldı.

Döviz yatırımcısına yüzde 45 zarar! Yatırımda getiri şampiyonu kim oldu?

Yüksek enflasyonda yurttaşlar parasını korumak için sürekli yatırım arayışında. TÜFE’den arındırıldığında yatırım araçlarının kazandırdığı oranları Halk Ana Haber’de Ekrem Açıkel anlattı. 1. SIRA NAMI DEĞER GÜVENLİ LİMANDA Külçe altın olarak 100 …

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı