Lazos Ioannidis İstanbul’da

Yunan kemençe virtüözü Lazos Ioannidis, İstanbul ziyaretine ilişkin, “Burada olduğum için çok mutluyum. İstanbul’daki bu güzel manzara beni çok heyecanlandırıyor.” dedi.

Mayıs 2010’da Oslo’daki Eurovision Yarışması’na katılan Ioannidis, sanatçı İsmail Türüt’ün “Yerini Dolduramam” adlı eserinin klip çekimi için geldiği İstanbul’da, sanat hayatı, müzikal çalışmaları ve gelecek projeleriyle ilgili, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Dünyada savaş için tek bir tane bile neden yok”

Yaklaşık 15 yıl önce çok gençken Eurovision’da eşsiz bir deneyim yaşadığını belirten Ioannidis, “Sonra hayatımı değiştirdim çünkü birçok insan beni takip etti. Sadece kültürel köklerimden gelen müzik değil, etnik müzik hakkında da çok fazla çalıştım. Şimdi Toronto’da yaşıyorum. Hayatım Kanada ile Amerika arasında geçiyor. Dünya müziği çalıyorum. Besteciyim ama kalbimde hep Karadeniz müziği var.” ifadelerini kullandı.

Ioannidis, bir müzisyen olarak kendini çok şanslı hissettiğine değinerek, şunları kaydetti:

“Çünkü müziğim sayesinde Yunanistan ve Türkiye’den insanlar sanatımı görmeye geliyor. Benim lirim, kemençem ve müziğim sayesinde tüm insanlar aynı anda, aynı yerde vakit geçiriyor, insanlar müziğin tadını çıkarıyor. Bence dünyada savaş için tek bir tane bile neden yok ama müziği sevmek için çok neden var. Müzik her yerde sevgi verir.”

“Müziği dinleyin ve daha iyi hissedin”

İsmail Türüt ile 2013’te tanıştığını ve beraber sahne aldıklarını vurgulayan sanatçı, “Çok heyecanlıydım çünkü onu tanıyordum. Çok ünlüydü. Çok mutluydum çünkü gözlerinde sesimden, müziğimden çok mutlu olduğunu gördüm. Birkaç yıl sonra beni hatırladı. Bana bu harika şarkı için davetiye gönderdi. Bu konuda çok heyecanlıyım.” değerlendirmesinde bulundu.

Lazos Ioannidis, İstanbul’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, “Burada olduğum için çok mutluyum. İstanbul’daki bu güzel manzara beni çok heyecanlandırıyor.” diye konuştu.

Hayatı boyunca müzik yapmayı çok sevdiğini ve müziğin tek evrensel dil olduğunu söyleyen sanatçı, müzik ile her yerde herkesle bağlantı kurulabileceğinin altını çizerek, “Müziği dinleyin ve daha iyi hissedin.” dedi.

Ioannidis, son dönemde müzik çalışmalarını ABD ve Kanada’da sürdürdüğünü dile getirerek, “Büyük ve evrensel bir şey üzerinde çalışıyorum. Dünyadaki dört farklı kültürle bir proje yaptım. Bunlar Karadeniz, İrlanda, Çin ve İran tarzı olacak. Daha fazla detay veremiyorum. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. Burada arkadaşlarım olduğunu hissediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Lazos Ioannidis kimdir?

Ioannidis, 1974’te Almanya’nın Stuttgart kentinde göçmen bir ailede doğdu.

Çocukluğundan itibaren müziğe ve özellikle kökeninden dolayı Pontus müziğine ilgi duyan sanatçı, 14 yaşındayken Pontus liri ile ilgilenmeye başladı, aynı zamanda Serres Konservatuvarında çalışmalarına başladı.

Sanatçı, 2002’de Balkanlar’dan Asya’ya yaptığı bir yolculuğun ardından, Pontian Lyra’nın başrolde olduğu bir müzik prodüksiyonu fikri ortaya çıkardı. Farklı müzik fikirleri ve farklı müzik kültürlerinin karışımıyla yapılmış bir prodüksiyon düşünen Ioannidis, 6 yıllık çalışma ve araştırmanın ardından, 2008’de bu prodüksiyonu tamamlandı.

Lazos Ioannidis, Mayıs 2010’da, Oslo’daki Eurovision Yarışması’nda George Alkaios ile Yunan topluluğunda lir sanatçısı olarak yer aldı.

Ömer Faruk Tekbilek’le yaptığı iş birliği, Selanik ve Atina Konser Salonları’nda Pontus liri için kendi bestelerini seslendirmesi, sanatçının kariyerindeki dönüm noktaları oldu.

Ailesiyle Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Ioannidis, müzik kariyerinin yanı sıra lir dersleri vererek, lirin kendine özgü tınısını ve müzik tarihini popüler hale getirmeyi hedefliyor.

Related Posts

Diyarbakır’da ‘apartman sallandı’ iddiası üzerine 5 katlı bina boşaltıldı

Olay, akşam saatlerinde Mevlana Halit Mahallesi 402’nci Sokak’taki 5 katlı Sağlık-İş lojmanları C Blok’ta meydana geldi. Bina sakinlerinden bazıları, yapının sallandığını belirterek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. İhbar üzerine bölgeye …

ABD’deki sel felaketinde ölenlerin sayısı 119’a çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 119’a yükseldiği bildirildi. Yetkililer, sellerde can kaybının en çok Kerr bölgesinde yaşandığı, burada 36’sı çocuk 95 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Erdoğan yeni CHP’yi böyle tanımladı: Haraç partisi

Yeni Şafak Gazetesi’nin 10 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Yerel kalkınmaya teşvik hamlesi Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak ve bölgelerin rekabet güçlerini artıracak yerel kalkınma yatırımlarının …

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.