Kuaförden düğüne her yerde artık müzik ücretli! Yabancı için de ödenecek

Türkiye’de Telif Haklarıyla İlgili Düzenleme

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül, Türkiye’de telif haklarıyla ilgili düzenlemelerin önemine vurgu yaparak, dijital kullanımın ardından sıranın düğün salonları, kuaförler ve güzellik merkezlerine geldiğini belirtti.

MESAM Başkanı Ergül, müzik yayını yapılan işletmelerde telif hakkı ödenmesi zorunluluğunun getirildiğini dile getirerek, kuruluşlarının amacının müzik eserleri sahiplerinin haklarını korumak olduğunu açıkladı.

MESAM’ın Kuruluş Amacı ve Görevleri

1951 yılında kabul edilen Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun yürürlükte olduğunu hatırlatan Ergül, MESAM’ın 1986’da kurulduğunu ve telif toplama göreviyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduğunu belirtti.

MESAM’ın ticari kullanıma açık her yerden telif toplama sorumluluğuna vurgu yapan Ergül, düğün salonları, kafeler, restoranlar, kuaförler ve güzellik merkezlerinin telif hakkı ödemesi gerektiğini söyledi.

Telif Ödemeleri ve MESAM’ın Rolü

MESAM’ın telif ödemeleriyle elde edilen gelirin Türkiye’nin milli ve manevi değerlerini korumak amacıyla sanatçılara dağıtıldığını belirten Ergül, özellikle düğün salonlarının müziğin önemine vurgu yaparak telif bedellerinin haksız olduğunu söylemenin yanlış olduğunu ifade etti.

Ergül, düğün salonlarından alınacak telif bedellerinin makul olduğunu ve sanatçılara destek olmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Related Posts

Hamsi yılın ilk yarısında 19 ülkeden alıcı buldu

Türkiye’den işlenmiş ürün olarak da dış satımı yapılan hamsi, yılın ilk 6 ayında 19 ülkenin sofralarında yer aldı.

Döviz yatırımcısına yüzde 45 zarar! Yatırımda getiri şampiyonu kim oldu?

Yüksek enflasyonda yurttaşlar parasını korumak için sürekli yatırım arayışında. TÜFE’den arındırıldığında yatırım araçlarının kazandırdığı oranları Halk Ana Haber’de Ekrem Açıkel anlattı. 1. SIRA NAMI DEĞER GÜVENLİ LİMANDA Külçe altın olarak 100 …

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 18 bin alım yapacağız!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM’de AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, 37 bin sağlık personeli atamasının ikinci etabına ilişkin, “Eylül ayında ilerleyeceğiz. 18 bin atama için ilanımız olacak ve alım …