Kolombiya’da başbakan adayına suikast! Annesini de Escobar kaçırmıştı

Kolombiya’da Miguel Uribe Turbay Silahlı Saldırıya Uğradı

Kolombiya’da gelecek yılki başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan Miguel Uribe Turbay, başkent Bogota’da düzenlenen bir kampanya etkinliği sırasında silahlı saldırıya uğradı. 39 yaşındaki siyasetçi, bir parkta konuşma yaptığı sırada başından iki, dizinden bir kurşunla vuruldu.

15 yaşındaki çocuk yakalandı

Olay yerinde büyük panik yaşanırken, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen 15 yaşındaki bir şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Saldırının ardından konuşan Uribe’nin eşi Maria Claudia Tarazona, “Miguel şu an yaşam mücadelesi veriyor. Doktorların ellerini Tanrı yönlendirsin diye dua edelim” ifadelerini kullandı.

Uribe’nin mensubu olduğu muhafazakâr çizgideki Centro Democratico partisi saldırıyı kınayarak bunun “Kolombiya’daki demokrasi ve özgürlüğü tehdit ettiğini” belirtti. Saldırı anına ait olduğu öne sürülen cep telefonu görüntülerinde, Turbay’ın konuşması sırasında başından vurulduğu ve kalabalığın panikle dağıldığı görülüyor.

Ağır yaralı olarak Santa Fe Kliniği’ne helikopterle kaldırılan Turbay’ın tedavisi sürerken, hastane önünde destekçileri dua etmek için toplandı.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun hükümeti saldırıyı sert bir dille kınadı. Yapılan açıklamada, “Bu saldırı yalnızca Turbay’a değil, Kolombiya demokrasisine yönelmiş bir şiddet eylemidir” denildi.

Escobar ile Kanlılar

Uribe Turbay, geçen ekim ayında 2026 başkanlık seçimleri için adaylığını ilan etmişti. Kolombiya’da etkili bir siyasi aileden gelen Turbay’ın annesi Diana Turbay, 1991 yılında Escobar tarafından kaçırılmış ve kurtarma operasyonunda hayatını kaybetmişti. Babası ise bir sendika lideri ve iş insanı olarak biliniyor.

Related Posts

Eski CHP genel başkanları kim? Geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

Geçmişten bugüne CHP genel başkanlarının kimler olduğu merak ediliyor. İşte, geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.