Kocaeli Şehir Hastanesi, ikinci yılında muayene sayısını 2,5 milyona çıkardı

“`html

AA

Kocaeli Şehir Hastanesi, ikinci yılını geride bıraktı ve toplam muayene sayısı ilk yıl ile karşılaştırıldığında yüzde 30 artış göstererek yaklaşık 2,5 milyona erişti.

Vali İlhami Aktaş, bu önemli sağlık tesisinin iki yıllık başarılarını kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, bu gibi yerlerin büyük özverilerle inşa edildiğini dile getirdi.

“KOCAELİ’NİN SAĞLIK MERKEZİ OLMASI İÇİN SEFERBERİYET DEVAM EDİYOR”

Salgın sürecinde şehir hastanelerinin toplum üzerindeki olumlu etkilerinin apaçık görüldüğünü vurgulayan Aktaş, sadece iki yıl içinde Kocaeli Şehir Hastanesi’nde milyonlarca insanın tedavi edildiğini, dolayısıyla bu yatırımların ne kadar gerekli ve mantıklı olduğunu ifade etti.

Kocaeli’nin büyük şehirler arasında stratejik bir konumda olduğunu belirten Aktaş, kentte yeni sağlık kuruluşlarının inşasının büyük bir ihtiyaç olduğunu ve Kocaeli’nin bir sağlık üssü haline gelmesi için çalışmalara hızla devam ettiklerini kaydetti.

DIŞARIDAN HASTA KABULÜ %40 ARTMIŞTIR

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Kocaeli Şehir Hastanesi’nin sağlık alanındaki başarılarından söz ederek, hastane sayesinde il dışına hasta sevklerinin önemli ölçüde azaldığını, dışardan hasta kabulünün ise %40 oranında arttığını aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Türkiye’de gerçekleştirilen büyük projelerin arkasında güçlü bir liderliğin olduğunu vurguladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyon ve desteklerinin şehir hastanelerinin yapılmasında en önemli etken olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GİRDİ”

Büyükakın, yurt dışında gördükleri yapılarla kıyasla Türkiye’nin gelişimini anlatırken, “Eskiden ‘Adamlar yapmış’ derken şimdi Avrupalıların bize ‘Bu projeleri nasıl gerçekleştirdiniz?’ dediğini gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu.

“HEDEFLERİMİZİ HIZLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, hastanenin yeni açılan bölümleriyle birlikte yatak sayısının 1280’e ulaştığını, hastanenin tüm Türkiye’den hasta kabul ettiğini ve gelişmiş laboratuvar olanaklarıyla ileri teknolojiye sahip olduğunu belirtti.

Pehlevan, “Organ nakli merkezi, tüp bebek merkezi ve kemik iliği transfer merkezi gibi hedeflerimiz bulunuyor ve bunları en kısa sürede hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

BÖLGENİN EN KAPSAMLI TEDAVİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLDU!

Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bahri Elmas, modern sağlık hizmetlerinin sunulduğu tek ve çift kişilik odalarda hastaların konforunu ön planda tuttuklarını ifade ederek, toplamda 257 yoğun bakım yatağında kritik hastalara hizmet sunduklarını belirtti.

Elmas, 63 ameliyathane, açılım merkezi, girişimsel radyoloji ve endoskopi üniteleri ile bölgenin en kapsamlı tanı ve tedavi merkezlerinden biri olduklarını vurguladı.

“MUAYENE SAYILARIMIZDA YÜZDE 30 ARTIŞ VAR”

Elmas, Kocaeli Şehir Hastanesi’nde 4 bin 500 kişilik bir sağlık ekibinin görev yaptığını belirterek, “Birinci yıla kıyasla hastanemize yapılan başvurular önemli ölçüde artmıştır. Bu, hastanemizin bölgedeki bir çözüm merkezi haline geldiğini gösteriyor.” dedi.

“İKİNCİ YILDA 90 BİN AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin yataklı tedavi alanında da önemli bir hizmet sunduğuna işaret eden Elmas, “Yatan hasta sayısında yüzde 22 artışla 66 bin 955’e ulaşırken, ameliyat sayısında da yüzde 61 artışla ikinci yılda 90 binden fazla işlem gerçekleştirilmiştir.” dedi.

“HİZMETLERİMİZDE BÜYÜK BİR İVME VAR”

Elmas, hastanenin kalp merkezi hizmetlerinin de büyük bir gelişim gösterdiğini vurgulayarak, “İkinci yılımızda koroner anjiyografi işlemlerinde yüzde 42 artışla 5 bin 748 hastaya, BT anjiyografide ise yüzde 132 artışla 7 bin 386 çekim yapıldı. Açık kalp cerrahisi sayısı da yüzde 65 artarak 546 hastaya ulaştığımızı belirtmek isterim.” dedi.

İkinci yıl dolayısıyla düzenlenen etkinlikte katılımcılar pasta keserek kutlama yaptı. Programa, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

“`

Related Posts

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Nijerya’da 60 milyon kadın rahim ağzı kanser riski altında

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da yaklaşık 60 milyon kadının rahim ağzı kanseri riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp yetmezliği ve tansiyon gibi sorunları tetikleyebiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Alzheimer hastaları için Türk yazılımcılar tarafından yerli ‘akıllı bileklik’ üretildi

Trakya Teknopark’ta faaliyet gösteren bir yazılım firması, Alzheimer hastalarının kaybolma riskini azaltmak amacıyla yerli üretim bir akıllı bileklik geliştirdi.

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.