Karadeniz Balıkçılar Sezona Hazırlanıyor

Trabzon’da Balıkçılar Yeni Sezona Hazırlanıyor

Karadeniz’de 1 Eylül’de başlayacak olan yeni balık avı sezonu öncesi, balıkçılar teknelerinin bakımını sürdürüyor. Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde bulunan Yoroz limanında teknelerin bakımı devam ederken, balıkçılar yeni sezona umutlu bir şekilde hazırlanıyorlar. Ancak şu ana kadar balığın bol olacağına dair bir işaret alamamış durumdalar. Ağ bakımının büyük ölçüde tamamlandığını belirten balıkçılar, sezonun palamut avı ile başlayacağını ve tayfa bulma konusunda zorluk yaşadıklarını ifade ettiler.

Tekne sahibi Emrehan Köroğlu, ağ işlerini tamamladıklarını ve şu anda boya çalışmalarına yoğunlaştıklarını söyledi. “Ağ işlerimizi bitirdikten sonra boya işlemlerine geçtik. Boya işlemlerimizin yaklaşık bir ay süreceğini tahmin ediyoruz. Sezon başlamadan önce tüm hazırlıklarımızı tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Yeni sezonla ilgili beklentilerini paylaşan Köroğlu, “Eğer palamut bol olursa, bir sonraki sezon pek verimli olmayabilir. Şu an için elimizde net bir işaret yok. Zonguldak civarından kısmi haberler alıyoruz ancak kesin bir durum söylemek henüz zor” şeklinde konuştu.

Yeni neslin balıkçılığa olan ilgisinin azaldığını belirten Köroğlu, “Günümüzde gençler bu mesleğe ilgi göstermiyor. Firmalar, eleman açığını doldurmak için çeşitli yollar buluyor. Biz sezonda yaklaşık 35-40 kişiyle çalışıyoruz. Gençler bu mesleği seçmek istemiyor çünkü uzun çalışma saatleri ve düzensiz yaşam koşulları onları caydırıyor. Ekonomik anlamda avantajlı olsa da, bu mesleği seçen gençlerin sayısı giderek azalıyor” şeklinde konuştu.

Balık avında teknolojinin önemli bir rol oynadığını vurgulayan Köroğlu, “Teknemizden ayrıldıktan sonra, balıkların nerde olduğunu tespit ettiğimizde hedefimize doğru yol alıyoruz. Hopa’dan Bulgaristan sınırına kadar balık izi takip ediyoruz. Gelişen teknoloji sayesinde balık avlamak artık daha kolay hale geldi. Bu da çalışma süresini olumlu yönde etkiledi. 30 yıl öncesine göre büyük bir fark var” şeklinde konuştu.

Tekne sorumlusu İsmail Çift ise, boya, raspa ve temizlik gibi işlemleri sürdürdüklerini belirtti. “Şu anda genel bakım, boya, raspa ve temizlik işlerine odaklandık. Ağ bakımını genelde sezon içerisinde yapıyoruz. Sezon sonuna yaklaştıkça tayfa sayısı arttığı için o zaman bu işleri hallediyoruz. Gençler arasında bu işi yapanların sayısı oldukça azaldı. Geçen sezon güzeldi, umarım bu sezon da öyle olur. Sezona palamut ve istavrit avı ile başlayacağız, ardından hamsiye döneceğiz. Gençlerin ilgisi azaldı, yeni yetişenler neredeyse yok gibi. Tekneler geliştikçe personel sayısı azalıyor. Ben başladığımda 20 yaş altı 15 kişi vardı, şimdi ise sadece bir kişi var. Dolayısıyla balıkçı sayısı giderek azalıyor. Gençler, bu mesleği tercih etmiyor çünkü oldukça zorlu bir iş” dedi. – TRABZON

Related Posts

Dev bankadan altında rekor tahmini: Tarih açıklandı!

Goldman Sachs, altına yönelik tarife beklentisi olmadığını açıkladı. Altın vadeli işlemleri rekor seviyeye ulaşırken, Beyaz Saray’dan konuyla ilgili resmi bilgilendirme bekleniyor. Piyasalarda dalgalanma ve belirsizlik sürüyor.

Melikgazi’de Üç Yeni Köy Pazarı Kuruldu

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, İldem Pazar Yeri’nde kurulan köy pazarını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Üç farklı mahallede köy pazarı açtıklarını duyuran Başkan Palancıoğlu, vatandaşları doğallıkla buluşmaya davet etti.

Dünyanın en büyük kulübünde mali kriz! Transfer için kasasında 850 bin euro kaldı!

Barcelona’da mali kriz derinleşirken, basketbol takımının maaş bütçesinden kesilen milyonlarca euro futbol şubesine yönlendirildi. Bu karar sonrası basketbol ekibinin transfer bütçesi için 850 bin eurosu kaldı.

Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan: Merkez Bankası yıl sonuna kadar faiz indirimi yapabilir

Haberler.com’da sunucu Melis Yaşar’ın konuğu olan Ekonomist Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan, TÜFE oranlarının beklentilerin altında açıklanmasının ekonomi yönetimi için olumlu bir sinyal olduğunu belirtti. Erdoğan, “Merkez Bankası yıl sonuna kadar her toplantıda 300-350 puan faiz indirimi yapabilir” dedi.

Kars’ta Dezenfeksiyon Timi Şap Hastalığına Karşı Mücadele Ediyor

Kars’ta oluşturulan 100 kişilik dezenfeksiyon timi, şap hastalığını önlemek için çalışıyor.

Edirne tavasının olmazsa olmazı “göz yaşartan biberi” tarlalara düştü

Karaağaç Mahallesi’nde yaklaşık 100 dekarlık alanda ekilen biberleri toplamak için işçiler sabahın erken saatlerinde tarlalara girdi. Bu yıl 150 ton biber hasat edilmesi bekleniyor. Kentin meşhur lezzeti tava ciğerinin yanında servis edilen biber …