İzmir Barosu: Hukukun üstünlüğünü savunmak için buradayız

İzmir Barosu: Gözaltına Alınanlara Hukuki Destek Sağlıyoruz

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart’ta gözaltına alınmasının ardından İzmir’de başlayan protesto gösterilerinde, İzmir Barosu tarafından gözaltına alınanlara hukuki destek sağlandığı açıklandı.

Baro tarafından yapılan açıklamada, yaşanan hak ihlallerine karşı gerekli adımların atıldığı ve gözaltındaki kişilere her türlü hukuki desteğin sunulduğu vurgulandı.

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından İzmir’de başlayan ve günlerdir devam eden protestolarla ilgili açıklama yapan İzmir Barosu Başkanlığı, hukukun üstünlüğünü savunma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

“Hukukun üstünlüğünü savunmak için buradayız” başlıklı açıklamada, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunması adına yapılan protestoların yakından takip edildiği belirtildi.

“YURTTAŞLAR İÇİN GEREKLİ HUKUKİ İŞLEMLER BAROMUZCA BAŞLATILACAKTIR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Baromuz, 500’ü aşkın meslektaşımızla birlikte gözaltına alınan yurttaşların hukuki haklarını korumak için gerekli desteği sağlamakta olup, gözaltındaki yurttaşların durumu titizlikle takip edilmektedir. Ayrıca, hak ihlallerine maruz kalan yurttaşlar için gerekli hukuki süreçler baro tarafından başlatılacaktır.”

Bu süreçte, hastanelerde, emniyet birimlerinde ve sahada görev yapan tüm meslektaşlarımıza hukukun üstünlüğü için verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.

Aynı zamanda ülkemize umut aşılayan halkımıza, demokrasi ve özgürlük mücadelemizin devam edeceğini bir kez daha vurgularız.

Related Posts

AKP’li vekiller zeytin katliamı için kavgayı bile göze aldı

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milletvekili Perihan Koca, AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin kendisine fiziki müdahalede bulunduğunu iddia ederek o anları sosyal medyada paylaştı.

Fatih’te genç kadına dehşeti yaşattı: Önce taciz etti, sonra aracıyla ayağını ezdi

İstanbul’un Fatih ilçesinde yolda yürüyen genç kadın, bir sürücü tarafından taciz edildi. Sürücü, kadının tepki göstermesi üzerine ayağının üzerinden geçerek olay yerinden kaçtı.

Alkolle trafiğe çıkan motosikletli arkadaşını öldürdü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde önce kaldırıma ardından da tel örgülere çarpan motosikletin sürücüsü Kerem K. yaralandı, yanındaki arkadaşı Çağlar Uysal hayatını kaybetti. Kerem K.’nin 1.13 promil alkollü olduğu belirlendi.

İnegöl’de Şişe Yüklü Tırda Yangın

Bursa’nın İnegöl ilçesinde şişe yüklü tırda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

51 yıl önce Ayşe bugün tatile çıktı… Kıbrıs Barış Harekatı’nın perde arkası

20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yılında Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin karanlık planlarını ilk kez bu netlikte açıkladı: Harekat olmasaydı Kıbrıs Türkleri toplu mezarlara gömülecekti.

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2