Hazine iki tahville 69 milyar TL borçlandı

Hazine tarafından düzenlenen iki tahvil ihalesinde toplam satış 37,1 milyar TL olarak gerçekleşti.

Hazine, 3 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli ve 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihracı gerçekleştirdi.

TÜFE’ye endeksli tahvil ihalesinde 12 milyar 903 milyon TL teklif gelirken, net satış 5 milyar 307 milyon TL oldu. satışların nominal tutarı 5 milyar 363 milyon TL olarak gerçekleşti.

İhalede reel basit faiz oranı ortalama yüzde 5,15 olurken, reel bileşik faiz en düşük yüzde 4,73, ortalama yüzde 5,21, en yüksek yüzde 5,47 olarak belirlendi.

Hazine iki tahvilde ihale öncesi kamu ve piyasa yapıcılara 32 milyar TL sattı
Hazine ve Maliye Bakanlığı 3 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ile 5 yıl vadeli 6 ayda bir sabit kupon ödemeli devleti tahvilinin yeniden ihracı öncesi piyasa yapıcılar ile kamuya toplam 32 milyar TL satış gerçekleştirdi.

3 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvilde ihale öncesi piyasa yapıcılardan gelen 5,81 milyar liralık teklife karşılık, 3 milyar lira satış yapıldı.

Bu tahvilde kamuya satış 13 milyar lira oldu. 5 yıl vadeli tahvilde ihale öncesi piyasa yapıcılardan gelen 33,1 milyar liralık teklife karşılık, 13 milyar lira satış yapıldı. Bu tahvilde kamuya satış 3 milyar lira oldu.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Çalışanları ilgilendiriyor: İşte kıdem tazminatı tavanı

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanın beklediği kritik enflasyon verisi 3 Temmuz saat 10.00’da açıklandı. TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamı açıklamasıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da belli oldu.

Son dakika: Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira zam oranı belli oldu

TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Temmuz ayı kira zammı oranındaki üst sınır belli oldu. İşte detaylar…

Doğalgaz 1 arttı faturaya 2 yansıdı! İşte o hesap…

Doğalgaz fiyatlarına yapılan yeni artış, ekonomik göstergelerin ve piyasa dinamiklerinin ötesinde olmasıyla tepkilere neden oldu. Uygulanan ‘sıkı para politikasına’ rağmen enerji zamları gündemde kalmaya devam ediyor.

Veli Ağbaba: Belediye başkanlarını cezaevine atacağına, gel yoksullukla, işsizlikle uğraş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maalesef 23 yılın sonunda AK Parti, toplumun geniş kesimlerini yokluğa mahkum etmiştir. Türkiye’de yüzde 5’lik kesim Hollanda gibi yaşamakta, yüzde 85’lik kesim ise Bangladeş gibi yaşamaktadır. Erdoğan, AK Parti, muhalefetle uğraşacağına, siyaset mühendisliği yapacağına, belediye başkanlarını cezaevine atacağına gel, yoksullukla, işsizlikle, yoklukla uğraş.” dedi.

ABD’de açık iş sayısı mayısta arttı

ABD’de JOLTS açık iş sayısı, mayısta 7 milyon 769 bin ile Kasım 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Konut doğal gazına zam

Doğal gazda sanayi tüketicileri için yüzde 7,86; konutlar için de yüzde 24,6 oranında zam yapıldı.