Hatay’da beton santrali için yürütmeyi durdurma kararı

Samandağ’da Hazır Beton Santrali Çevre Davasına Konu Oldu

Samandağ ilçesinde faaliyet gösteren Gürkal İnşaat tarafından işletilen hazır beton santralinin kapasitesinin artırılması için verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı, Samandağlılar tarafından mahkemeye taşındı.

Hatay 3. İdare Mahkemesi’nin verdiği karara göre, projenin çevresel ve toplumsal etkileri değerlendirilerek santralin kapasite artışına yönelik yürütmeyi durdurma kararı alındı.

“HUKUKA AYKIRI”

Mahkeme kararında, proje alanının şehir merkezinde olmasının eleştirilere neden olduğu ve alternatif yerlerin göz ardı edildiği belirtildi. Ayrıca, santralin yerleşim yerlerine, tarım alanlarına ve Asi Nehri’nin ekosistemine zarar verme ihtimali vurgulandı. Projenin jeolojik ve hidrojeolojik açıdan eksiklikler içerdiği ve çevresel koşullara uygun olmadığı ifade edildi.

Sonuç olarak, söz konusu projenin su kaynaklarına, insan sağlığına ve çevreye zarar verebileceği tespit edildiğinden dolayı “ÇED gerekli değildir” kararının hukuka aykırı olduğuna karar verildi.

Related Posts

Eskişehir-Kütahya Yolu Bakımda

Eskişehir-Kütahya yolu 5-11. kilometrelerinde bakım nedeniyle Kütahya yönü trafiğe kapalı.

Yasa Dışı Kenevir Ekimi: Zanlı Tutuklandı

Yalova’nın Armutlu ilçesinde yasa dışı kenevir eken S.D. tutuklandı, 60 kök kenevir ele geçirildi.

Keşan’da Kaza: 6 Yaralı

Edirne’nin Keşan ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu 2’si çocuk 6 kişi yaralandı.

Aydın’da Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

Aydın’da çıkan bıçaklı kavgada E.Ö. ağır yaralandı, polis şüpheliyi arıyor.

Sivasspor İran’da 4-0 Mağlup Oldu

Sivasspor, Tractor FC ile hazırlık maçında 4-0 yenilerek yeni sezon hazırlıklarına kötü başladı.

Fransa’dan Ukrayna’ya Destek Sürecek

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Ukrayna’ya her alanda destek vermeye devam edeceklerini açıkladı.