Gazze ‘kıtlık bölgesi’ ilan edildi

Filistin Başbakanı Gazze’yi Kıtlık Bölgesi İlan Etti

Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Ramallah’ta Bakanlar Kuruluna bağlı kriz yönetim merkezinde basın toplantısı düzenledi. Mustafa, Gazze’yi kıtlık bölgesi ilan ettiklerini ve Birleşmiş Milletler dahil tüm ülkeleri uluslararası insancıl hukuk gereğince acil bir şekilde harekete geçmeye çağırdıklarını belirtti.

Mustafa, uluslararası toplumdan açlığın bir savaş aracı olarak kullanılmasını yasaklayan BM kararlarının uygulanmasını isteyerek BM sisteminin Gazze’yi acil bir şekilde kıtlık bölgesi olarak ele almasını talep etti.

Filistin Başbakanı Mustafa, “Halkımıza yönelik saldırılarla ve açlıkla mücadele etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz; uluslararası toplumla hayatları kurtarmak ve yeniden inşa sürecine ulaşmak için kararlılıkla çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Ateşkes ve esir takası anlaşmasının birinci aşamasının sona ermesinin ardından 2 Mart’ta Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerini durduran İsrail, bölgede açlıktan çocuk ölümleri dahil büyük bir insani felakete neden oluyor. Su ve elektrik tedarikinin kesilmesi ve sınır kapılarının kapanması ise Gazze’deki Filistinlilerin zor şartlar altında yaşamalarına neden oluyor.

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir el-Burş’un Mayıs ayında yaptığı açıklamada ise Gazze halkının yüzde 91’inin gıda krizi yaşadığı, yüzde 65’inin temiz içme suyuna ulaşamadığı ve çocukların ile emziren annelerin yüzde 92’sinin beslenme yetersizliğiyle karşı karşıya olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısının çoğunlukla çocuklar ve bebeklerden olmak üzere 57’ye ulaştığı bildirilmişti.

Related Posts

ABD’deki sel felaketinde ölenlerin sayısı 119’a çıktı

ABD’nin Texas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 119’a yükseldiği bildirildi. Yetkililer, sellerde can kaybının en çok Kerr bölgesinde yaşandığı, burada 36’sı çocuk 95 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

Erdoğan yeni CHP’yi böyle tanımladı: Haraç partisi

Yeni Şafak Gazetesi’nin 10 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… Yerel kalkınmaya teşvik hamlesi Bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak ve bölgelerin rekabet güçlerini artıracak yerel kalkınma yatırımlarının …

Rusya: ABD ekonomiyi siyasi silaha çevirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin ticari ve ekonomik araçları siyasi baskı unsuru olarak kullanmaya devam ettiğini belirterek, “Bu çizgi, uluslararası ekonomik işbirliği mimarisinin bozulmasına yol açıyor.” dedi.

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.

Şara ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack bir araya geldi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve beraberindeki heyet, Şam’a gerçekleştirdikleri ziyarette Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü.

Son dakika… Terör örgütü PKK cuma günü silah bırakıyor

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, terör örgütü PKK’nın 11 Temmuz’da silah bırakacağını açıkladı. Doğan, “11 Temmuz’da Süleymaniye’de olacağız” dedi.