Eskişehir’de Gıda Denetimi: Etiketsiz Ürünlere El Konuldu

Eskişehir İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerince hafta sonu Odunpazarı Belediyesi Otopark Alanı’nda devam eden Gastronomi ve Yöresel Ürünler Festivali’nde gıda denetimi yapıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ün de katıldığı denetimde, satış ve muhafaza şartlarına uyulmadan satılan ve etiketsiz olan ürünler tespit edildi. Mevzuata aykırı satılan tüm gıda ürünleri kontrol görevlileri tarafından tek tek denetlendi ve yasaya aykırı olan ürünlere el konuldu. Bu ürünleri satan ve üreten işyerlerine idari yaptırım uygulandı. Ayrıca, resmi kontrol ve denetim sırasında gerekli görülen ürünlerden numuneler alınarak ilgili laboratuvarlara gönderildi.

“Bilinçli tüketime teşvik etmek için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İl genelinde yürüttüğümüz denetimler ve kontrollerle gıda güvenliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Ekiplerimiz, üretimden tüketime kadar her aşamada titizlikle denetim yaparak halk sağlığını korumaya yönelik tedbirleri eksiksiz bir şekilde uygulamaktadır. İşletmelerin hijyen şartlarına uygun çalışmasını sağlamak, gıda ürünlerinin mevzuata uygun olup olmadığını belirlemek ve vatandaşlarımızın bilinçli tüketim yapmalarını teşvik etmek için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz” dedi.

“Ürünlerin son tüketim tarihleri mutlaka kontrol edilmeli”

Tüketicilerin herhangi bir gıda ürününü satın almadan önce ürün etiketlerini dikkatlice incelemelerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Gümüş, sözlerine şöyle devam etti:

“Etiketsiz, menşei belli olmayan ve içeriği belirsiz ürünlerin kesinlikle satın alınmaması ve tüketilmemesi gerekmektedir. Ayrıca, ürünlerin son tüketim tarihleri mutlaka kontrol edilmeli ve tarihi geçmiş ürünlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Gıda güvenliği yalnızca denetim ekiplerimizin çalışmalarıyla değil, aynı zamanda duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle de sağlanabilir. Bu nedenle, herhangi bir usulsüzlük veya şüpheli durumla karşılaşan vatandaşlarımızın, Alo 174 Gıda İhbar Hattı’na ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze bildirimde bulunmaları büyük önem arz etmektedir. Bu sayede, denetimlerimizin daha etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlamış olacaklardır. Tüm bu çalışmalarımızı, tüketicilerimizin sağlığını koruma sorumluluğuyla büyük bir hassasiyet içinde yürütmekteyiz. Halkımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi adına denetimlerimizi aralıksız sürdürecek, gerekli görülen tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.” – ESKİŞEHİR

Related Posts

Konut doğal gazına zam

Doğal gazda sanayi tüketicileri için yüzde 7,86; konutlar için de yüzde 24,6 oranında zam yapıldı.

Euro rekor kırdı: Bir seviye daha geride kaldı

Geçen haftayı rekor seviyelerde kapatan Euro’dan bir rekor daha geldi. Uzun süre 46 lira seviyesinde konumlanan Euro 47 TL seviyesinin üzerine yerleşti.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 11,54 milyar dolarlık ihracat

Tarım, gıda ve içecek sektörünün ihracatı ilk 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,06 artışla 11,54 milyar dolara yükseldi.

Enflasyon iki dilim ekmeğin arasında! 53 liraydı şimdi 429 lira

İktidar, ekonomik kriz olmadığını savunarak artan fiyatlara mazot hesabıyla açıklama getirmeye çalışsa da yurttaşlar hayat pahalılığını derinden hissediyor. Gıda, barınma ve faturalarla baş etmek zorlaşırken, maaşlar yerinde sayıyor. Artan fiyatlara …

ABD’li dev bankalar Fed’in testini geçti

ABD’li büyük bankalar Amerika Merkez Bankası (Fed) tarafından tabi tutulan stres testini geçti. Olası bir resesyona hazır oldukları bildirildi.

‘Aflatoksin’ ihracatı kısıtlayabilir

Tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorunu, alınan tedbirlere rağmen sona ermedi. Kuru incir ihracatında uygulanan sıkı kontrole rağmen Aflatoksin ve Okratoksin-A uygunsuzluğu bildirimlerinde artış yaşanması, Avrupa Birliği’ne ihracat kısıtlamaları gibi ciddi tedbirleri gündeme getirirken, alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığı da ortaya çıktı.