Elektrikli araçlar artıyor, şarj sorunları büyüyor

Elektrikli Araçların Yaygınlaşmasıyla Şarj Altyapısındaki Sorunlar Artıyor

Elektrikli araç sayısının artmasıyla birlikte, şarj altyapısında yaşanan sorunlar kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, bu sorunlara karşı proaktif önlemler alınması gerektiğini vurguluyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun “Şarj Hizmeti Piyasası Aylık İstatistikleri” raporuna göre, nisanda toplam şarj istasyonu kurulu gücü yüzde 3,8 artarak 2 bin 84 megavata yükseldi. Aynı dönemde toplam elektrikli araç sayısı yüzde 5 artışla 231 bin 474’e ulaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, nisanda trafiğe kaydı yapılan elektrikli otomobil sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 91,1 artarak 11 bin 173’e çıktı. Ocak-nisan döneminde trafiğe kaydı yapılan elektrikli araç sayısı yıllık bazda yüzde 78,5 artış gösterdi. Bu rakam, toplam araç sayısının yüzde 13,1’ine denk geliyor.

Bu hızlı büyüme, kullanıcıların karşılaştığı sorunları artırırken çözüm arayışlarını da beraberinde getiriyor.

Problemler Yoğun Saatlerde Daha Belirgin Hale Geliyor

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) Başkanı Berkan Bayram, araç sayısındaki artışla birlikte şarj altyapısının da geliştiğini ancak kullanıcıların özellikle yoğun saatlerde ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Uzun sıra bekleme, teknik aksaklıklar ve şarj standartlarındaki uyumsuzluklar gibi sorunlar kullanıcıları zor durumda bırakabiliyor.

Bayram, şarj işlemi sırasında yaşanan sorunlara karşı bazı temel kontroller yapılmasını önererek, sorunun devamı halinde ilgili firmanın müşteri hizmetlerine başvurulması gerektiğini vurguladı.

TEHAD olarak kullanıcıları bilinçlendirmek amacıyla eğitim seminerleri düzenlediklerini belirten Bayram, yerel ve merkezi otoritelerin çözüm önerilerine kulak vermesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, doğru şarj ünitesinin konumlandırılması, kullanıcı dostu ara yüzlerin geliştirilmesi ve şarj firmaları arasındaki fiyat farklarının makul seviyede tutulması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Euro rekor kırdı: Bir seviye daha geride kaldı

Geçen haftayı rekor seviyelerde kapatan Euro’dan bir rekor daha geldi. Uzun süre 46 lira seviyesinde konumlanan Euro 47 TL seviyesinin üzerine yerleşti.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 11,54 milyar dolarlık ihracat

Tarım, gıda ve içecek sektörünün ihracatı ilk 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,06 artışla 11,54 milyar dolara yükseldi.

Enflasyon iki dilim ekmeğin arasında! 53 liraydı şimdi 429 lira

İktidar, ekonomik kriz olmadığını savunarak artan fiyatlara mazot hesabıyla açıklama getirmeye çalışsa da yurttaşlar hayat pahalılığını derinden hissediyor. Gıda, barınma ve faturalarla baş etmek zorlaşırken, maaşlar yerinde sayıyor. Artan fiyatlara …

ABD’li dev bankalar Fed’in testini geçti

ABD’li büyük bankalar Amerika Merkez Bankası (Fed) tarafından tabi tutulan stres testini geçti. Olası bir resesyona hazır oldukları bildirildi.

‘Aflatoksin’ ihracatı kısıtlayabilir

Tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorunu, alınan tedbirlere rağmen sona ermedi. Kuru incir ihracatında uygulanan sıkı kontrole rağmen Aflatoksin ve Okratoksin-A uygunsuzluğu bildirimlerinde artış yaşanması, Avrupa Birliği’ne ihracat kısıtlamaları gibi ciddi tedbirleri gündeme getirirken, alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığı da ortaya çıktı.

Hükümet tarafı ikinci zam teklifini açıkladı! 600 bin kamu işçisi bekliyordu!

Bankalar, karayolları, elektrik üretim santralleri, demiryolları, hastanelerin de aralarında yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışan 600 bine yakın kamu işçisinin ve ailelerinin gözü zam oranına ilişkin görüşmelerde ve kamu tarafının …