Elazığ’da Konteyner Kent Sakinleri Tahliye Ediliyor, Bir Depremzede Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ Valiliği, Konteyner Kent Sakinlerinden Tahliye İstedi

(ELAZIĞ) – Elazığ Valiliği, Kırklar Mahallesi Konteyner Kent’te bulunan 250 konteynerin sakinlerinden boşaltmalarını talep etti. Yaşanan tahliye sürecinde 79 yaşındaki İbrahim Hakkı İncel fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. İncel’in hayati tehlikesi devam etmektedir.

2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedeler, yaşadıkları konteyner kenti boşaltmaları istendi. Gelir kaynakları olmayan depremzedeler, ev kiralamak için maddi imkanlarının olmadığını ve tepki gösterdiklerini belirtti.

Konteyner kent sakinlerinden Müzehher Mutlu, sağlık durumu ciddi olan İbrahim Hakkı İncel’in tahliye edilmek istenmesine tepki gösterdi ve fenalaşmasının sebebinin bu olduğunu açıkladı. Mutlu, “Konteyner kentten çıkarılma girişimi üzerine İncel’in yaşadığı endişesini belirtti. Çünkü gidecekleri yer olmadığı için çoğu insan imzalamadı. İncel’in durumu ciddi, cihaza bağlı yaşıyor. AFAD ve diğer yetkililerle görüşmesinin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı” dedi.

“Sesimizi Duyuramadık”

Değişim taleplerini iletmek için yıllardır CİMER’e yazılar yazan İncel’in sesinin duyulmadığını belirten Mutlu, “Hiçbir şekilde cevap alamadık. Yaşadığımız koşulları anlatamadık. Herkes konteynerde yaşamak istemiyor, ancak başka seçenekleri yok. Çocuklarımız ev ortamını unuttu. Kira ödeyemeyecek durumdayız ve bu durumu yaşadıklarımıza anlatamadık. Bütün bu zorluklara ve baskılara rağmen sesimizi duyuramadık” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Nijerya’da 60 milyon kadın rahim ağzı kanser riski altında

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da yaklaşık 60 milyon kadının rahim ağzı kanseri riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp yetmezliği ve tansiyon gibi sorunları tetikleyebiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Alzheimer hastaları için Türk yazılımcılar tarafından yerli ‘akıllı bileklik’ üretildi

Trakya Teknopark’ta faaliyet gösteren bir yazılım firması, Alzheimer hastalarının kaybolma riskini azaltmak amacıyla yerli üretim bir akıllı bileklik geliştirdi.

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.