Şubat 15, 2025

Yozgat Haberleri – Güncel Gelişmeler ve Son Dakika

Ekonomi, spor, teknoloji ve magazinde son dakika haberleriyle Yozgat’ın nabzını tutun!

Diyarbakır’daki hastanenin inşaatında 802 sismik izolatör kullanıldı

Diyarbakır’da yüzde 80’i tamamlanan 1000 yataklı şehir hastanesinin depreme dayanıklı olması için 802 sismik izolatör kullanıldı.

Diayrbakır Şehir Hastanesinin İnşaatı Yüzde 80 Tamamlandı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık altyapısını güçlendirmek ve kaliteli sağlık hizmetlerini daha erişilebilir hale getirmek amacıyla projelendirilen 1000 yataklı şehir hastanesinin inşaatı yüzde 80 tamamlandı. 2025 yılında hizmete girmesi planlanan hastane, depreme dayanıklı olması için 802 sismik izolatör kullanıldı.

Hastane, tamamlandığında, 250 poliklinik odası, 38 ameliyathane, 316 yoğun bakım yatağı, 42 diyaliz cihazı, 11 tek kişilik doğum odası, 25 yataklı anne oteli, 49 koltuk ve 8 yataklı ayaktan kemoterapi merkezi, 5 yataklı uyku laboratuvarı, 11 yataklı yanık merkezi, 1 hiperbarik oksijen tedavi merkezi ve 6 yataklı iyotlu tedavi merkezi gibi birçok hizmet birimi ile hizmet verecek.

diyarbakır-hastane

‘YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI’

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, hastanenin yıl sonunda hizmete girmesi için 24 saat ve 3 vardiya şeklinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “2023 yılında yapımına başladığımız Diyarbakır Şehir Hastanesi, 6 Şubat depremi sonrası depreme dayanıklılık testleri yapılarak 802 sismik izolatörle inşa edilmektedir. Kaba inşaatın yüzde 80’i tamamlandı. Toplamda 260 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen hastane, 400 dönüm açık alanda hizmet verecek bir yapı olacak. Hastane 1000 yatak kapasiteli olacak ancak 1400 yatak kapasitesine kadar çıkabilecek. Yüksek tıbbi teknoloji ile donatılmış olan hastanemiz, ileri düzeyde sağlık hizmeti sunacak.”

‘GÜNLÜK 10 BİN HASTANIN BAŞVURMASI BEKLENİYOR’

Hastanenin sadece Diyarbakır’a değil, Güneydoğu’daki diğer illerden gelen vatandaşlara da hizmet verebileceğini belirten Pamukçu, “Ayrıca, Sağlık turizmi kapsamında uluslararası hastalara da hizmet sunabilecek kapasitede olacak. Günlük 10 bin hastanın başvurması bekleniyor ve hastanede 6 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Bu hastanenin Diyarbakır ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.” dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

mardin escort
Mecidiyeköy escort
deneme
deneme
gundem
alanya escort
esenyurt escort
muğla escort
bodrum escort
dalaman escort
datça escort
fethiye escort
kavaklıdere escort
köyceğiz escort
marmaris escort
menteşe escort
milas escort
ortaca escort
seydikemer escort
ula escort
yatağan escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
atasehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
köyceğiz escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
buyukcekmece escort
catalca escort
muğla escort
bodrum escort
dalaman escort
datça escort
fethiye escort
kavaklıdere escort
köyceğiz escort
marmaris escort
menteşe escort
milas escort
ortaca escort
seydikemer escort
ula escort
yatağan escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüpsultan escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
silivri escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
şile escort
Şişli escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
acıbadem escort
akbatı escort
aksaray escort
alibeyköy escort
anadolu yakası escort
anal escort
atakent escort
ataköy escort
avrupa yakası escort
azeri escort
basınköy escort
bağdat caddesi escort
bebek escort
bostancı escort
celaliye escort
cevizlibağ escort
cihangir escort
dudullu escort
elit escort