CHP’li Gezmiş’ten çevre katliamına tepki: İnsanlar zehir soluyor

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a Sorular Yöneltti

Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, maden sahasında yaşanan gelişmeler hakkında bakanlıktan açıklama beklediğini belirterek, atık havuzu inşaatı ve çevre kirliliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

1. Çevre etki değerlendirme sürecinin tamamlanmadan atık havuzu inşaatının başlatılması konusunda bakanlığınızın bilgisi var mıdır? Eğer varsa, bu konuda nasıl bir işlem yapmayı planlıyorsunuz?

2. Kimyasal atıkların dereye karıştığına dair görüntüler basına yansımış durumda. Bakanlık tarafından bu çevre suçuna yönelik resmi bir inceleme yapıldı mı? Yoksa bu konuda soruşturma açılacak mı?

3. Firmaya daha önce hangi idari yaptırımlar uygulandı? Verilen süreçte gerekli yükümlülükler sağlandı mı? Eğer sağlanmadıysa, şirkete neden ayrıcalık tanınıyor ve neden faaliyetine devam izni veriliyor?

4. Giresun halkının sağlığını ve çevreyi tehdit eden bu maden faaliyetleri derhal durdurulmalıdır. Bakanlık olarak ne zaman harekete geçmeyi planlıyorsunuz?

Related Posts

Eski CHP genel başkanları kim? Geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

Geçmişten bugüne CHP genel başkanlarının kimler olduğu merak ediliyor. İşte, geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.