Bakan Şimşek: Yurt içi finansal koşullar enflasyonla mücadelemizi destekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Enflasyonla Mücadelemizi Destekleyen Faktörler Var”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki değişimi değerlendirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mayıs ayında 12 ay sonrası enflasyon beklentisi geçen yıla göre 8,2 puan düşerek yüzde 25,1’e gerilemiştir. Ayrıca, 24 ay sonrası beklenti nisana göre sınırlı bir artış göstermiştir” dedi.

Bakan Şimşek, dezenflasyonu öncelikleyen kararlı politikalarının son dönemdeki küresel ve yerel gelişmelerin etkisinin geçici olduğunu düşündüğünü belirtti. “Ilımlı emtia fiyatları, azalan küresel belirsizlikler ve yerel finansal koşullar enflasyonla mücadelemize destek olmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Konut doğal gazına zam

Doğal gazda sanayi tüketicileri için yüzde 7,86; konutlar için de yüzde 24,6 oranında zam yapıldı.

Euro rekor kırdı: Bir seviye daha geride kaldı

Geçen haftayı rekor seviyelerde kapatan Euro’dan bir rekor daha geldi. Uzun süre 46 lira seviyesinde konumlanan Euro 47 TL seviyesinin üzerine yerleşti.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 11,54 milyar dolarlık ihracat

Tarım, gıda ve içecek sektörünün ihracatı ilk 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,06 artışla 11,54 milyar dolara yükseldi.

Enflasyon iki dilim ekmeğin arasında! 53 liraydı şimdi 429 lira

İktidar, ekonomik kriz olmadığını savunarak artan fiyatlara mazot hesabıyla açıklama getirmeye çalışsa da yurttaşlar hayat pahalılığını derinden hissediyor. Gıda, barınma ve faturalarla baş etmek zorlaşırken, maaşlar yerinde sayıyor. Artan fiyatlara …

ABD’li dev bankalar Fed’in testini geçti

ABD’li büyük bankalar Amerika Merkez Bankası (Fed) tarafından tabi tutulan stres testini geçti. Olası bir resesyona hazır oldukları bildirildi.

‘Aflatoksin’ ihracatı kısıtlayabilir

Tarım ürünleri ihracatında yaşanan kalıntı sorunu, alınan tedbirlere rağmen sona ermedi. Kuru incir ihracatında uygulanan sıkı kontrole rağmen Aflatoksin ve Okratoksin-A uygunsuzluğu bildirimlerinde artış yaşanması, Avrupa Birliği’ne ihracat kısıtlamaları gibi ciddi tedbirleri gündeme getirirken, alınan önlemlerin sahada tam anlamıyla uygulanmadığı da ortaya çıktı.