Bakan Göktaş: “Kadın girişimciliğinin geleceği için önemli adımlar atıyoruz”

Kadın Girişimciler Temiz Teknoloji İle Geleceği Şekillendiriyor

Girişimci kadınları desteklemek amacıyla düzenlenen “GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı Ödül Töreni” TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu’nda gerçekleşti. Göktaş, geçen yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliği ile kadın girişimcileri desteklemeyi amaçladıklarını belirterek, önemli günü kutladı.

Göktaş, kadın girişimcilerin temiz teknoloji alanındaki başarılarına vurgu yaparak, dijital dönüşüm sürecinde kadın liderlerin Türkiye için büyük bir vizyon ortaya koyacaklarına inandığını ifade etti.

İklim krizine ve çevre kirliliğine dikkat çeken Göktaş, kadın girişimcilerin bu konuda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, doğanın korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için kadın gücünün her zamankinden daha fazla gerekliliğine değindi.

Bakan Göktaş, kadınların çevre konusundaki liderlik rollerine vurgu yaparak, kadınların doğaya saygılı yaşam tarzlarıyla sürdürülebilir kalkınmanın öncülerinden olduğunu belirtti.

“Kadın Girişimciliğinin Geleceği İçin Atılan Önemli Adımlar”

Bakan Göktaş, Sıfır Atık Projesi’nin kadın girişimcileri destekleyen önemli bir çevre hareketi olduğunu vurgulayarak, geri dönüşüm projelerinin gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Kadınların sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarının hızlı ve etkili sonuçlar doğurduğunu belirten Göktaş, kadınların ekonomiye katılımını artırmak ve sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüklerini açıkladı.

“1207 Kadın Kooperatifinin Kurulmasına Destek”

Göktaş, Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında kadın girişimcilere sunulan desteklerin bir araya getirildiği bir portal oluşturduklarını belirterek, bugüne kadar 1207 kadın kooperatifinin kurulmasına destek verdiklerini açıkladı.

Özel sektör iş birlikleriyle kadın kooperatiflerini güçlendirdiklerini ve finansal okuryazarlık eğitimlerini yaygınlaştırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Göktaş, kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Kadın Girişimcilerimize Destek”

Girişimci kadınların temiz teknoloji alanındaki başarılarını artırmak için düzenlenen program kapsamında alanında uzman mentörlerle çalışarak eğitim aldıklarını aktaran Göktaş, bu programın girişimcilere önemli destek sağladığını vurguladı.

Göktaş, kadın girişimcilerin başarılarının tüm kadınlara ilham kaynağı olacağını belirterek, kadınların güçlenmesi için yapılan çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Bakan Göktaş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, tören kapsamında girişimcilere ödüllerini takdim etti.

Related Posts

Yatırımcıların gri altını: Uyuyan dev kımıldadı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifeleri konusundaki kararsız açıklamaları, küresel piyasalarda tedirginliğe yol açarken, bu belirsizlikten en çok yararlanan değerli metallerden biri gümüş oldu. Uzun süredir durağan seyreden gümüş fiyatları …

Hamsi yılın ilk yarısında 19 ülkeden alıcı buldu

Türkiye’den işlenmiş ürün olarak da dış satımı yapılan hamsi, yılın ilk 6 ayında 19 ülkenin sofralarında yer aldı.

Döviz yatırımcısına yüzde 45 zarar! Yatırımda getiri şampiyonu kim oldu?

Yüksek enflasyonda yurttaşlar parasını korumak için sürekli yatırım arayışında. TÜFE’den arındırıldığında yatırım araçlarının kazandırdığı oranları Halk Ana Haber’de Ekrem Açıkel anlattı. 1. SIRA NAMI DEĞER GÜVENLİ LİMANDA Külçe altın olarak 100 …

Düzce, 13 bin 461 ton iç fındık ihraç etti

Düzce’den Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yılın ilk 6 ayında 13 bin 461 ton iç fındık ihraç edildi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

Son bir yıla bakıldığında en çok reel getiriyi külçe altın sağladı