Avustralya’da komplo alarmı: Ülkeye yönelik saldırı planlayanlar yakalandı

Avustralya komplo alarmıyla çalkalanıyor. güvenlik ve istihbarat teşkilatı ASIO, ülkede yaşayanlara fiziksel zarar verme niyetinde olan en az 3 yabancı hükümetin komplolarını tespit ettiklerini duyurdu.

KOMPLOLARIN KAYNAĞI DENİZ AŞIRI ÜLKELERDE

Başkent Kanberra’da Avustralya’ya yönelik tehditleri açıkladığı yıllık konuşmasında, yabancı menşeli komplolara değinen ASIO Başkanı Mike Burgess, en az üç yabancı hükümetin komplo hazırlığı yaparken yakalandıklarını bildirdi.

Avustralya’da yaşayanlara fiziksel zarar vermeyi hedefleyen komplolarını tespit ettiklerini ve bunlara müdahale ettiklerini kaydeden Burgess, ülkelerin isimlerini vermedi.

Burgess, bazı kişilerin hayatını hedef alan vakalar belirlediklerini ve bu vakalarda komplocuların, deniz aşırı ve Avustralya yasalarının erişiminin dışında olduğu bilgisini verdi.

12 YAŞINDAKİ ÇOCUK ABD’YE SALDIRI PLANLARKEN YAKALANDI

ASIO çevrim içi operatörlerinin, ABD’de ibadethanelere silahlı saldırı planlayan 12 yaşında bir çocuğu internette tespit ettiğini ve bu konuda ABD’li yetkilileri uyardığını kaydeden Burgess, yapay zekanın etkisine değindi.

Burgess, internette yapay zeka destekli algoritmaların aşırılıkçı materyallerinin, “savunmasız ergen zihinlere yerleşmesini” kolaylaştıracağını savundu.

Avustralya’nın güvenlik iklimine dair endişelendiklerini belirten Burgess, bu ülkenin “hiçbir zaman aynı anda bu kadar çok farklı tehdit ile karşı karşıya kalmadığı” uyarısında bulundu.

Burgess, teşkilatın, ABD’deki kritik altyapı ağlarını hedef alan bir hükümete ait bir siber birim keşfettiğini vurgulayarak, bu birimin Avustralya’nın ağlarını istismar etmeye ve kötü amaçlı yazılımları yerleştirerek sistemleri haritalamaya çalıştığını bildirdi.

“AUKUS HEDEF OLMAYA DEVAM EDECEK”

ABD ve İngiltere’nin teknoloji transferiyle, Avustralya’nın nükleer enerjiyle çalışan denizaltı filosu oluşturmasını hedefleyen AUKUS ortaklığını hedef alan yabancı casusluk örgütlerini belirlediklerini bildiren Burgess, “AUKUS, dost ülkeler olarak gördüğümüz ülkeler dahil, istihbarat toplama konusunda öncelikli hedef olmaya devam edecek.” dedi.

Burgess, 2030 yılına kadar benzeri görülmemiş düzeyde tehditler yaşanacağı uyarısında bulunarak, “Rehavete kapılmamalıyız, kendimizi bu tehditlerden herhangi birinden yalıtılmış olarak görmemeliyiz. Düşman ulus devletlere karşı bağışık değiliz.” diye konuştu.

Toplumdaki herkesin birlikte çalışması gerektiğini aktaran Burgess, “Açıkladığım dinamikler kaçınılmaz değil. Tehditler aşılmaz değil. Yabancı istihbarat servisleri yenilmez değil. Yanıt verme kapasitelerimize güvenmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

AKP’li vekiller zeytin katliamı için kavgayı bile göze aldı

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milletvekili Perihan Koca, AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin kendisine fiziki müdahalede bulunduğunu iddia ederek o anları sosyal medyada paylaştı.

Fatih’te genç kadına dehşeti yaşattı: Önce taciz etti, sonra aracıyla ayağını ezdi

İstanbul’un Fatih ilçesinde yolda yürüyen genç kadın, bir sürücü tarafından taciz edildi. Sürücü, kadının tepki göstermesi üzerine ayağının üzerinden geçerek olay yerinden kaçtı.

Alkolle trafiğe çıkan motosikletli arkadaşını öldürdü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde önce kaldırıma ardından da tel örgülere çarpan motosikletin sürücüsü Kerem K. yaralandı, yanındaki arkadaşı Çağlar Uysal hayatını kaybetti. Kerem K.’nin 1.13 promil alkollü olduğu belirlendi.

İnegöl’de Şişe Yüklü Tırda Yangın

Bursa’nın İnegöl ilçesinde şişe yüklü tırda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

51 yıl önce Ayşe bugün tatile çıktı… Kıbrıs Barış Harekatı’nın perde arkası

20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yılında Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin karanlık planlarını ilk kez bu netlikte açıkladı: Harekat olmasaydı Kıbrıs Türkleri toplu mezarlara gömülecekti.

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2