Atatürk Heykeli Manisa Kurtuluş Müzesi Önüne Yerleştirildi

Manisa’da Atatürk Heykeli Artık Tamamlanan Manisa Kurtuluş Müzesi’nin Önünde

Manisa’da 1961 yılında dikilen ve birçok kez yer değiştiren Atatürk heykeli, sonunda Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının girişine konuldu. Bu hareket, Manisa halkı tarafından memnuniyetle karşılandı ve belediye başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla gerçekleştirildi.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin tarihindeki yer değişikliklerine vurgu yaparak, “Atatürk heykeli, Türkiye’nin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını canlı tutmaktadır. Manisa Kurtuluş Müzesi’nin önü, artık Atatürk heykelinin yeni ve kalıcı konumu olacaktır ve buradan Manisalıları selamlayacak” şeklinde konuştu.

Yıllar içinde farklı yerlere taşınan ve koruma altına alınan 1961 yılında dikilen heykel, son olarak Manisa Kurtuluş Müzesi inşaatı nedeniyle geçici olarak kaldırılmıştı. Yeni konumuyla Atatürk heykeli, Manisa’nın tarihi hikayelerini anlatan bir müzenin önünü süsleyecek.

Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, heykelin öneminin altını çizerek, “Bu heykel sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda ulusal bir sembol. Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.

Related Posts

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

Ümit Özdağ’dan ‘orman yangınları’ tepkisi: Artık bir milli güvenlik meselesi haline geldi

Orman yangınlarına ilişkin olarak bir açıklama yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “İktidar her yaz yangınlara hazırlıksız yakalanıyor. Yeterli insan, uçak ve istihbarat yok. Bu sene ne yazık ki kaybedildi. Gelecek yaza çok kapsamlı bir hazırlık yapmalıyız” ifadesini kullandı.