AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangını: AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u Eleştirdi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi AKP içerisinde de tepkilere neden oldu. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını dile getirdi. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğu halde, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Hakikate Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamalara karşı çıkarak, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Elon Musk hükümetteki görevinden ayrıldı

ABD Başkanı Donald Trump, iş insanı Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) ile Washington’daki eski iş yapma biçiminde “muazzam” bir değişim sağladığını belirterek, yapılan harcama kesintilerini kalıcı hale getirmeye ve israfı durdurmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna’da: İstanbul’da ateşkes görüşmeleri detayı

Bu hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ateşkes süreciyle ilgili görüşmeler yapmak için Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitti. Ziyarette gelecek hafta taraflar arasında direkt olarak İstanbul’da yapılacak …

Trump’ın Harvard kararına mahkeme engeli

ABD’deki Boston Bölge Mahkemesi, Donald Trump yönetiminin Harvard Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere yönelik vize programını askıya alma girişimini süresiz olarak durdurdu. Mahkemenin kararına göre, ABD yönetimi Harvard öğrencilerinin kişisel bilgilerini talep edemeyecek.

17 yaşında kendisini ‘kamu görevlisi’ olarak tanıttı: Altın, gümüş, dolar ne varsa aldı

Yalova’da telefonda kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak bir kişiyi dolandırdığı öne sürülen 17 yaşındaki A.B.B. tutuklandı.

İzmir’deki grevin ikinci gününde her yer kilitlendi

İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında yaşanan TİS anlaşmazlığı devam ederken, grevin ikinci gününde otobüs duraklarında yine yoğunluk oluştu.

Diyanet’e ‘uygun olmayan eserleri’ imha yetkisi… İlahiyatçılardan sert tepki: ‘Tarikat ve bazı grupları da denetleyecek mi?’

Diyanet İşleri Başkanlığı’na ilişkin düzenlemeler öngören kanun teklifi önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Diyanet’e, özel yayınevlerinin bastığı Kur’an-ı Kerim meallerini “re’sen inceleme ve sakıncalı bulunanları imha etme” yetkisi veren kanun teklifi tepki çekti.