AKP’li belediye Saadet Partisi’ne kongre için salon vermedi, afişlerini toplattı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Saadet Partisi İl Kongresine Salon Vermeme Kararı Aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, AKP yönetimindeki olarak bilinmekte ve Saadet Partisi’nin 13 Nisan 2025 tarihinde yapacağı il kongresi öncesi tartışmalara sebep oldu. Belediye, Saadet Partisi’nin salon talebini reddederek kongrenin duyuru afişlerini toplattı. Bu karar, parti il başkanı Erdal Altun’dan ve diğer parti yetkililerinden tepki aldı.

Belediye Estetik Gerekçesiyle Afişleri Kaldırdıklarını Savundu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, afişlerin şehir estetiği açısından kaldırıldığı belirtildi. Ancak Saadet Partisi yetkilileri, belediyenin bu kararını kabul etmeyerek tepkilerini dile getirdiler. Parti il başkanı Erdal Altun, Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı kongreye davet ederek demokratik bir ortamda buluşmayı önerdi.

Saadet Partisi’nin tepkileri üzerine yapılan açıklamada belediye, afiş kaldırma kararını hukuki ve estetik gerekçelerle aldıklarını vurguladı. Ayrıca, siyasi partilere eşit mesafede olduklarını ve şehirdeki etkinliklerin düzen içinde gerçekleşmesini sağladıklarını belirttiler. Kongre öncesi taraflar arasındaki gerilim devam ederken, kamuoyu konuyu yakından takip etmekte.

Related Posts

AKP’li vekiller zeytin katliamı için kavgayı bile göze aldı

Zeytinliklerin madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milletvekili Perihan Koca, AKP Ağrı Milletvekili Ruken Kilerci’nin kendisine fiziki müdahalede bulunduğunu iddia ederek o anları sosyal medyada paylaştı.

Fatih’te genç kadına dehşeti yaşattı: Önce taciz etti, sonra aracıyla ayağını ezdi

İstanbul’un Fatih ilçesinde yolda yürüyen genç kadın, bir sürücü tarafından taciz edildi. Sürücü, kadının tepki göstermesi üzerine ayağının üzerinden geçerek olay yerinden kaçtı.

Alkolle trafiğe çıkan motosikletli arkadaşını öldürdü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde önce kaldırıma ardından da tel örgülere çarpan motosikletin sürücüsü Kerem K. yaralandı, yanındaki arkadaşı Çağlar Uysal hayatını kaybetti. Kerem K.’nin 1.13 promil alkollü olduğu belirlendi.

İnegöl’de Şişe Yüklü Tırda Yangın

Bursa’nın İnegöl ilçesinde şişe yüklü tırda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

51 yıl önce Ayşe bugün tatile çıktı… Kıbrıs Barış Harekatı’nın perde arkası

20 Temmuz 1974’te başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yılında Cumhurbaşkanı Tatar, dönemin karanlık planlarını ilk kez bu netlikte açıkladı: Harekat olmasaydı Kıbrıs Türkleri toplu mezarlara gömülecekti.

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2

Özel’in işaret ettiği o anket | CHP: yüzde 40,6 AKP: yüzde 34,2