ADALET BAKANLIĞI YENİ MEMUR ALIMI ŞARTLARI 2025 || Adalet Bakanlığı memur alımı şartları neler, değişti mi? Yeni yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlandı!

Adalet Bakanlığı Memur Alım Şartları Yenilendi

Adalet Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile yeni memur alım şartlarını güncelledi. Memur sınav, atama ve nakil yönetmeliğinde önemli değişikliklere gidildi ve yeni kararlar yürürlüğe girdi. Merak edilen Adalet Bakanlığı yeni memur alım şartları ve yaş sınırı gibi detaylar haberimizde.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIM ŞARTLARI DEĞİŞTİ Mİ?

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, “Adalet hizmetlerimizin daha güçlü bir insan kaynağıyla desteklenmesi, kadro ihtiyaçlarının etkin şekilde karşılanması, atama ve sınav süreçlerinde daha objektif bir yapı oluşturulması hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. Ayrıca, Adalet Bakanlığı’nın insan kaynağı yapısının adil, şeffaf ve çağın gereksinimlerine uygun hale getirildiğini belirtti.

ADALET BAKANLIĞI YENİ MEMUR ALIM ŞARTLARI 2025

Bakan Tunç, öne çıkan değişiklikleri şöyle sıraladı;

  • Yaş şartı: 35 yaş sınırı kaldırıldı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki yaş şartı esas alındı.
  • Yeni kadrolar ve şartlar: Fizyoterapist ve işaret dili tercümanı kadroları eklendi, atanma şartları belirlendi.
  • Zabıt kâtipliği için kolaylıklar: Uygulama sınavında anlam bütünlüğünü artıracak revizyonlar yapıldı.
  • Öncelik hakkı: Zabıt kâtibi, mübaşir, cezaevi kâtibi ile infaz ve koruma memuru kadroları için ilgili alan mezunlarına kontenjanlı öncelik hakkı getirildi.

KPSS puan türlerinin değerlendirilmesi: Lise, ön lisans ve lisans KPSS puan türleri birbirinden bağımsız değerlendirilecek, farklı düzeylerdeki puanlar arasında karşılaştırma yapılmayacak.
Rotasyon uygulamaları: Zorunlu atamaya tabi kadrolar için uygulamaya geçirilmeyen rotasyon hükümleri yürürlükten kaldırıldı.
Yer değiştirme talepleri: Personelin isteğe bağlı yer değiştirme talepleri, yılda en az bir kez alınacak.
Yönetmeliğin adalet teşkilatına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Related Posts

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

32. İstanbul Caz Festivali, İstanbul’un çeşitli noktalarında devam ediyor

32. İstanbul Caz Festivali, İstanbul’un çeşitli noktalarında devam ediyor

LGS sonuçları açıklandı mı? 2025 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sonuçları nasıl öğrenilir?

Milyonlarca öğrenci ve veli, 15 Haziran’da tamamlanan sınavın ardından 2025 LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve sorgulama ekranının ne zaman erişime açılacağını merak ediyor. Peki, LGS sonuçları açıklandı mı? 2025 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sonuçları nasıl öğrenilir?

Avukatın İsmi ile Dolandırıcılık!

Bir şahıs, İzmir Barosuna kayıtlı Av. Sancaktar Devlet Özkul’un ismi ve fotoğrafını kullanılarak, kişilerden para istedi. Kısa zamanda durumu fark eden Özkul,

TUS ek yerleştirme tercihleri

ÖSYM, 2025 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2025-TUS 1. Dönem) ek yerleştirme tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Tercih işlemleri 7 Temmuz’da sona erecek.

İstanbul’da ENKA Açık Hava Tiyatrosu birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak

İstanbul’da ENKA Açık Hava Tiyatrosu birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak