ABD nüfusunun yarısı hava kirliliğiyle karşı karşıya

Amerikan Akciğer Derneği Raporuna Göre ABD’de Hava Kirliliği Endişesi

Amerikan Akciğer Derneği’nin (ALA) yayımladığı rapor, ABD’nin 2021-2023 yıllarındaki hava kirliliği verilerini detaylı bir şekilde inceledi.

Rapora göre, ABD nüfusunun %46’sını oluşturan 156,1 milyon kişi, sağlıksız seviyelerde ozon veya partikül kirliliği ile karşı karşıya kalan bölgelerde yaşıyor.

Son 10 yılda hava kirliliğinden etkilenen kişi sayısının en yüksek seviyeye ulaştığı vurgulanan raporda, aşırı sıcaklar, orman yangınları ve kuraklığın ülkenin genelinde hava kalitesini olumsuz etkilediği belirtildi.

Raporda, ozon kirliliğinden en fazla etkilenen yerin California eyaletinin Los Angeles şehri olduğu, en temiz hava kalitesine sahip bölgenin ise Maine eyaletinin Bangor bölgesi olduğu ifade edildi.

ALA yetkilisi Katherine Pruitt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Değişen iklimimizi etkileyen ve hayatımızı tehlikeye atan kirleticilerle mücadele etmek için derhal daha etkili önlemler almalıyız.” şeklinde konuştu.

Related Posts

İran’ın yeraltı nükleer tesisi: Gizli tünellerle ulaşılıyor!

Nükleer silahlanma yarışı dünya genelinde devam ederken, İran topraklarında uyduya yakalanan sıra dışı bir görüntü dikkat çekti. Ülkenin nükleer planları hakkında yeni sorular doğuran görüntüler, sahada iki gizli tünel bulunduğunu gösteriyor. Her iki tünelin de daha geniş bir kompleksin parçası olduğu ve nükleer operasyonlara hazırlandığı tahmin ediliyor.

Sakarya’da 4 katlı apartman tahliye edildi

Sakarya’da kolonlarından sesler gelen 4 katlı bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi.

Kazakistan’dan deprem mesajı: Türk halkına her zaman yardıma hazırız

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından destek mesajı gönderen Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, “Türk halkına gerekli yardımı sağlamaya hazır olduklarını” söyledi.

İstanbul depremi, İzmir’i alarma geçirdi: Beş ilçe öne çıkıyor

Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’nin deprem tehdidi en yüksek şehirlerinden İzmir’deki yapı stoku endişelerini bir kez daha gündeme getirdi. Bayraklı, Konak, Bornova, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerine dikkat çeken uzmanlar, bu bölgelerin alüvyon zemin üzerine kurulu olduğunu belirtip, “Biz bununla yaşamayı, yapılaşmayı, öğrenmek, bilmek zorundayız.” yorumunda bulundu.

Aşılanmamış çocuk sayısı artarken kızamık tehlikeli şekilde geri dönüyor

DSÖ, UNICEF VE Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı,kızamığın “son derece tehlikeli bir geri dönüş” yaptığı uyarısında bulundu. DSÖ, “Aşılar son elli yılda 150 milyondan fazla hayat kurtardı” dedi.

İstanbul’daki depremin ilk teknik analizi: 15 kilometrelik segment kırıldı

AFAD, dün saat 12.49’da Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ilk analizini yayınladı. Analize göre, depremde 15 km uzunluğunda 9,5 km genişliğinde bir hat kırıldı. Sağ yanal atımlı bir hareketin oluştuğu depremde fay üzarinde 30 cm’lik yer değiştirme yaşandığı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir