Fatih Portakal, DEM ve ‘Cumhur’un planlarını anlattı: Pazarlık çetin olacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli PKK Lideri Abdullah Öcalan’ı Ziyaret Etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmesi sonrasında DEM Parti İmralı adasını ziyaret ederek Meclis’teki diğer partilerle görüşmelere başladı…

Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’dan Yorum

Siyasi gündemin öne çıkan konusu olan ve “yeni paradigma” olarak adlandırılan bu süreç üzerine değerlendirmelerde bulunan Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal, planları aktardı.

Yeni “çözüm süreci”nin şekillenmesi ve taraflar arasında yapılacak pazarlıklar konusunda yorum yapan Portakal, Bahçeli’nin “Çözüm yok, süreç de yok. Destek vereceksen gönüllü vereceksin” açıklamalarını hatırlatarak, bu tarz ifadelerin inandırıcılıktan uzak olduğunu vurguladı.

Fatih Portakal, “Pazarlık olacağı açık bir gerçek” ifadesiyle başlayarak, süreçle ilgili sert bir müzakere sürecinin başlayacağını belirtirken, konuların zamanla netleşeceği üzerine konuştu.

Portakal’ın değerlendirmeleri söyle:

  • “Zaten pazarlık konuları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Zorlu bir pazarlık sürecine girilecek.
  • Bütün ziyaretlerin tamamlanmasının ardından detaylı bir açıklama yapacağız. Şu an soru-cevap kısmına geçmiyoruz. Umarım anlaşılır bir sürece varılır.
  • Pazarlık olmaması imkansız. “Koşulsuz destek verme zamanı” gibi açıklamalar tamamen boş. Gönüllü desteğiniz isteniyor, aksi takdirde devre dışı kalırsınız anlamına geliyor.
  • “Silahların gömülmesi gerekecek ya da silah tutanlar gömülecek” ifadeleri havada kalan sözler. Esasen ciddi bir pazarlık mevcut.
  • Ancak iktidar bu senaryoyu oluştururken sürecin ilerlemeyebileceğini düşünüyor. Muhtemelen öyle olacak, zira yanlış başlandı.
  • Bağlanmamış bir düğmeyle yola çıkıyorlar. Bunu böyle sürdürme şansları yok.

Yakında genel ve siyasi af gibi konular ile Öcalan’ın ev hapsine alınması gibi konular gündeme gelebilir. Ancak süreç düzgün ve şeffaf olmadığından ilerleme ihtimali düşük. Eylem yapılacaksa dürüst ve açık olunmalı, TBMM gözetiminde devam edilmeli.

Ahmet Türk’ün bir yorumu vardı. İsmail Saymaz’a şunları söyledi: “Bugün Ortadoğu’da 50 milyon Kürt nüfusu var ve yüzleri Türkiye’ye dönük. Kendilerini Türkiye’nin bir parçası olarak görüyorlar. Bu durumu kalıcı hale getirmek gerekiyor.”

Ahmet Türk’ün bu sürecin bir kısmı olacağı görülüyor. İlerleyen süreçte İmralı görüşmelerine partilerin üye sağlaması gerektiği de tartışılıyor.”

Related Posts

Eski CHP genel başkanları kim? Geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

Geçmişten bugüne CHP genel başkanlarının kimler olduğu merak ediliyor. İşte, geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.