Borsa haftaya yükselişle başladı

BIST 100 Endeksi Haftaya Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 0,55’lik bir artışla 9.217,78 puandan başladı. Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks, günü yüzde 0,98 yükselişle 9.167,58 puandan tamamlamıştı. Açılışta ise önceki kapanışa göre 50,19 puan ve yüzde 0,55 artışla 9.217,78 puana çıktı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi yüzde 0,51 değer kazanırken, spor sektörü yüzde 1,45 ile en çok kazanan, finansal kiralama faktoring ise yüzde 0,92 ile en çok kaybeden sektör oldu. ABD’nin ticaret politikalarının ekonomilere etkileri takip edilirken, küresel piyasalar ise Fed’in para politikası toplantısı öncesi temkinli bir seyir izliyor.

Borsa İstanbul, T+1 takas döngüsüne geçişin uygulanabilirliği için değerlendirme sürecini başlattı. Bugün ise nisan ayı enflasyon verileri merakla bekleniyor. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne göre, ekonomistler nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin yüzde 3,24 artacağını tahmin ediyor.

Gelecek yıl sonu enflasyon beklentisi ise nisan ayı itibariyle yüzde 31,16 olarak belirlendi. Analistler bugün ayrıca Avro Bölgesi’nde Sentix yatırımcı güven endeksi, ABD’de hizmet sektörü ve bileşik PMI verilerini takip edeceklerini belirtti. Teknik açıdan bakıldığında, BIST 100 endeksinde 9.100 ve 9.000 seviyeleri destek, 9.300 ve 9.400 puan ise direnç konumunda bulunuyor. (AA)

Related Posts

Fed faiz kararı sonrası gözler altın ve dolarda: Dikkat çeken tahminler

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4.25-4.50 aralığında sabit tuttu. Gözler altın ve dolar piyasalarına çevrildi.

İsrail’in Lübnan hayali

Lübnan’ın başkenti Beyrut’un merkezinde, bugün okaliptüs ağaçlarıyla çevrili sessiz ve asude bir mekândır Şehitler Kabristanı (Makbaratu’ş-Şuhedâ). Burada Hacı Emîn el-Hüseynî’den Ali Hasan Selâme’ye İsrail işgaline karşı direnişin farklı ideolojik kanatlarından çok sayıda önemli isminin yanı sıra, Tellu’z-Za’ter Katliamı’nın kurbanları da yatar. 1976’da aylar boyu devam eden bir kuşatmanın sonucunda katledilen yaklaşık 3 bin Filistinlinin başına gelenler, Ortadoğu’da işlerin nasıl yürüdüğünün adeta

Piyasalar merakla bekliyordu: FED faiz kararını açıklandı

Fed, politika faizini beklentilere paralel şekilde %4,5 seviyesinde sabit bıraktı.

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

Türkiye’ye son iki ay içerisinde yurtdışından gemilerle Mersin limanına gelen tohumluk 2 bin 223 ton 150 kilogram patates, farklı virüsler tespit edilince iade edildi. Öte yandan, Türkiye’de son 5 yılda üretimi 1 milyon artan patateste yıllık hasadın 6 milyon tona yaklaştığı ve ülkeye yeterli oluğu öğrenildi.

DİSK-AR: Asgari ücrete Temmuz 2025’te zam yapılmasını kaçınılmaz

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Araştırma Merkezi (DİSK-AR), Mayıs 2025’e ait “Ücret Kayıpları İzleme Raporu”nu yayımladı. Raporda, 2025’in ilk dört ayında enflasyonun emek gelirlerinde (ücret, maaş ve aylık) en az 176 milyar 600 milyon TL erittiği …

Asgari ücret 4 ayda eridi: Emekçinin cebinden 2 bin 953 TL buharlaştı!

DİSK-AR’ın yayımladığı Ücret Kayıpları İzleme Raporu’na göre, 2025’in ilk dört ayında net asgari ücret enflasyon karşısında 2 bin 953 TL değer kaybetti. Rapor, temmuzda zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir