Satın aldığı eve taşınmak isteyince hayatının şokunu yaşadı! 3+1 diye aldığı ev 1+1 çıktı

Mehmet Ü., Davasını Kazandı: Satın Aldığı Evde Şaşırtıcı Bir Durumla Karşılaştı!

Mehmet Ü., Almanya’da yaşayan bir vatandaşımızdır. 2021 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Yıldızevler Mahallesi’nde bir daire satın aldı. Ancak evine taşındığında beklenmedik bir durumla karşılaştı.

İnternetteki ilanda 140 metrekare olarak belirtilen dairenin aslında sadece 78 metrekare ve 1+1 olduğunu fark eden Mehmet Ü., konuyu avukatı aracılığıyla mahkemeye taşıdı. Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan gerçek şaşırtıcıydı. Mehmet Ü.’nün evinde bulunması gereken 2 oda, banyo ve koridorun yan daireye dahil edildiği tespit edildi. Bu durum üzerine dava açıldı ve mahkeme, evin projeye uygun hale getirilmesi için karar aldı.

Ayrıca, 163 bin TL işgal tazminatı ödenmesine karar veren mahkeme, Mehmet Ü. ve yan dairenin sahibi Mehmet A. arasında anlaşma sağlanmasını da destekledi. Sonuç olarak, Mehmet Ü., kendi evindeki bölümleri Mehmet A.’ya satarak durumu çözmeyi tercih etti.

Mehmet Ü.’nün Avukatından Öneri

Mehmet Ü.’nün avukatı Senem Yılmazel, benzer durumlarla karşılaşmamak için gayrimenkul alırken mutlaka uzman bir rapor alınması gerektiğini vurguladı. Krediyle alınan evlerde bankaların bu tür kontrolleri yaptığını ancak nakit alımlarda genellikle bu adımın atlandığını belirten avukat, tapu kayıtlarının ve mimari projelerin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi.

Bu yaşanan olay, gayrimenkul alım satımında dikkatli olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Future Türkiye olarak vatandaşlarımıza, alacakları gayrimenkulleri detaylı bir şekilde incelemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz.

Related Posts

Maliye’nin vergi adımı sonuç verdi! 18 bin şirket matrah artışına gitti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Beyanname Gözetim Programı kapsamında, beyan dönemi öncesinde riskli bularak temasa geçtiği 18 bin mükellefin, kurumlar vergisi matrahını 32 milyar lira artırması sağlandı.

Çalışanları ilgilendiriyor: İşte kıdem tazminatı tavanı

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanın beklediği kritik enflasyon verisi 3 Temmuz saat 10.00’da açıklandı. TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamı açıklamasıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da belli oldu.

Son dakika: Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira zam oranı belli oldu

TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Temmuz ayı kira zammı oranındaki üst sınır belli oldu. İşte detaylar…

Doğalgaz 1 arttı faturaya 2 yansıdı! İşte o hesap…

Doğalgaz fiyatlarına yapılan yeni artış, ekonomik göstergelerin ve piyasa dinamiklerinin ötesinde olmasıyla tepkilere neden oldu. Uygulanan ‘sıkı para politikasına’ rağmen enerji zamları gündemde kalmaya devam ediyor.

Veli Ağbaba: Belediye başkanlarını cezaevine atacağına, gel yoksullukla, işsizlikle uğraş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maalesef 23 yılın sonunda AK Parti, toplumun geniş kesimlerini yokluğa mahkum etmiştir. Türkiye’de yüzde 5’lik kesim Hollanda gibi yaşamakta, yüzde 85’lik kesim ise Bangladeş gibi yaşamaktadır. Erdoğan, AK Parti, muhalefetle uğraşacağına, siyaset mühendisliği yapacağına, belediye başkanlarını cezaevine atacağına gel, yoksullukla, işsizlikle, yoklukla uğraş.” dedi.

ABD’de açık iş sayısı mayısta arttı

ABD’de JOLTS açık iş sayısı, mayısta 7 milyon 769 bin ile Kasım 2024’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.