Bilim insanları en acı maddeyi buldu: Kalp ve akciğerde bile acı hissi uyandırabiliyor

Alman Bilim İnsanları, Raf Mantardan Üç Yeni Kimyasal Bileşik Keşfetti

Almanya’daki Leibniz Gıda Sistemleri Biyolojisi Enstitüsü’nden bilim insanları, ‘Amaropostia stiptica’ adlı raf mantarından üç kimyasal bileşik çıkardı. Maddelerin, insan dilindeki acı tat reseptörlerine olan etkisi incelendi. Bu bileşiklerden oligoporin D’nin düşük miktarlarda bile acı tadı tetikleyebildiği kaydedildi.

“Kalp ve Akciğerde Bile Acı Uyandırıyor”

Araştırmaya göre, bileşikler zehirli değil fakat tatları son derece acı. Bilim insanları, bu gibi doğal acı bileşiklerin sadece ağızda değil, mide, bağırsak, kalp ve akciğerlerde de bulunan acı reseptörlerini etkileyebileceğini söyledi. Ancak bu sensörlerin vücudun diğer bölgelerindeki rolünün tam olarak bilinmediği kaydedildi.

Tat Reseptörlerini Araştırılmasına Fayda Sağlayacak

Araştırmanın ortak yazarı Dr. Maik Behrens, bu tür çalışmalar sayesinde acı tat reseptörlerinin nasıl çalıştığına ve neden evrimleştiğine dair daha net bilgiler elde edilebileceğini aktardı. Dr. Behrens, “Ne kadar çok acı bileşik ve reseptör verisi toplarsak, yeni maddeleri tanımlamak ve etkilerini tahmin etmek o kadar kolay olur” dedi.

Related Posts

BTM, Girişimci Sayısını Artırıyor ve Unicorn Hedefliyor

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) Genel Müdürü Önder Kul, girişimci sayısını artırdıklarını belirterek, “En yakın vadede unicorn çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi. Kul, BTM’nin girişimcilere verdiği eğitimleri anlatarak, “Bizim belki de en güçlü …

TPAO, Somali ile Petrol Arama Anlaşması İmzaladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ( Tpao ) AR-GE Merkezi Daire Başkanı Muhammet Fatih Ayyıldız, Türkiye’nin petrol arama ve üretim faaliyetleri için yakın zamanda Somali ile anlaşma imzaladığını belirterek, ” Azerbaycan’da, Irak’ta ve Rusya’da …

Bu proje ile yaşlılar için yapay zeka destekli iletişim ve bilişsel fonksiyon izleme sistemi geliştirilecek

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Kılavuz’un yürütücülüğünü yaptığı “Pilot Proje iShe: Yaşlılar İçin Yapay Zeka Destekli İletişim ve Bilişsel Fonksiyon İzleme Sistemi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

NASA ve SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na Yeni İkmal Görevi Fırlattı

LOS ANGELES, 22 Nisan (Xinhua) — NASA ve SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yeni bir ticari ikmal hizmetleri misyonu fırlattı. SpaceX’e ait Dragon uzay aracı pazartesi günü yerel saatle 04.15’te ABD’nin güneydoğusundaki Florida eyaletinde …

Aydın’da Trafik Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Aydın’ın Çine ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti. Kaza, Aydın- Muğla Karayolu üzerinde Yolboyu Mahalle kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mahmut A. (47)idaresindeki 48 D 1995 plakalı otomobil ile Onur …

Schneider Electric ve ETAP, Yapay Zeka Fabrikaları için Dijital İkiz Platformunu Tanıttı

Schneider Electric ve ETAP, NVIDIA Omniverse platformunu kullanarak, yapay zeka fabrikalarının güç ihtiyaçlarını doğru şekilde tasarlayıp simüle edebilen dijital ikiz platformunu tanıttı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, NVIDIA Omniverse yapay zeka …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir