AKP’nin kalelerine yüklenilecek: CHP’nin yeni miting adresi belli oldu

CHP, Millet İradesine Sahip Çıkıyor Mitingini Konya’da Düzenleyecek

Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginin Konya’da yapılmasına karar verdi.

MYK üyeleri, 3 Mayıs Cumartesi günü Konya merkezde düzenlenecek miting için, Yozgat’taki gibi etkileyici bir atmosfer oluşturabilmek ve mitingin dikkat çekmesini sağlamak amacıyla çalışmalara başladı.

CHP kurmayları, AKP’nin güçlü oy aldığı şehirlerde mitinglerini sürdüreceklerini belirterek, “Konya’da da Yozgat etkisi yaratmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

CHP, dünkü uzun süren MYK toplantısında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması için başlatılan miting takvimi, imza kampanyası ve erken seçim gibi konuları değerlendirdi.

Önce Ankara Sonra Mersin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yönettiği toplantıda belirlenen miting takvimine göre, yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Ankara’da saat 17.00’de miting düzenlenecek. Özel, Birinci Meclis önünde toplanacak vatandaşlara otobüs üstünden seslenecek ve ardından Ulusal Egemenlik Yürüyüşü adı altında Anıtkabir’e yürüyecek.

İmamoğlu’nun serbest bırakılması için her hafta sonu farklı bir ilde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri, 26 Nisan Cumartesi günü Mersin’de devam edecek.

Hazırlıklar Başladı

MYK toplantısında belirlenen doğrultuda 3 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek mitingin Konya’da yapılmasına karar verildi. CHP kurmayları, AKP’nin yüksek oy aldığı Yozgat’ta düzenlenen mitingi örnek göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü oy aldığı illerde mitingler düzenleme kararı aldı.

Kurmaylar, “Yozgat’ta yaşanan değişimi gördük, bunu diğer illerde de göstereceğiz” diyerek, Konya mitingi için genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve PM üyelerinden oluşan bir heyetin hazırlıklara başlayacağını söyledi.

Kurmaylar, “Konya’da Yozgat etkisi yaratacağız” diyerek, Yozgat’taki gibi etkileyici bir miting için çalıştıklarını belirtti.

İmza Kampanyası Sürüyor

Erken seçim için başlatılan imza kampanyasında hedeflenen rakamın üçte birinden fazlasının toplandığını belirten kurmaylar, “Hedeflenen 28 milyon rakamına ulaşıldığında bağımsız bir kuruluş denetim yapacak. Biz zaten iç denetimlerimizi yapıyoruz. İsim eşleşmelerini ayıklıyoruz ve Türkiye genelinde detaylı bir inceleme yapacağız. Ardından bağımsız kuruluş aynı işlemi yapacak ve sonuçları açıklayacağız” açıklamasını yaptı.

“Seçimden Başka Seçenek Olmaz”

CHP kurmayları, imza kampanyasının tamamlanmasıyla erken seçim kararının kaçınılmaz hale geleceğini düşünüyor. CHP’nin yaz sonuna doğru oy oranının yüzde 40’ı geçtiği bir ortam oluşurken, kurmaylar, “Toplumsal muhalefetin yükseldiği, mitinglerin coştuğu, herkesin erken seçim istediği ve ekonomik durumun kötüye gittiği bir ortamda seçimden başka çare kalmaz. Demokratik rejimlerde bu tür durumlar kaçınılmaz olabilir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kurultay Gündemi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin devam eden soruşturmayı da değerlendiren kurmaylar, “O iş devam ediyor, kötü niyetli kişiler bulunuyor. Mahkeme, hakim ve savcının olduğu bir yerden bahsediyoruz. İsteyen şikayette bulunabilir. Kurultay sonucunda sorun yok. Konu kapanmıştır” şeklinde konuştular.

Kayyum İddiaları: Kaçınılmaz Karar

Partiye kayyum atanması iddialarına yanıt veren kurmaylar, “Kayyum atanması konusunda bir niyet vardı ama yapılamayacağına karar verildi. Olağanüstü kurultay, doğru bir hamleydi ve artık konuşulacak bir şey kalmadı” açıklamasını yaptılar.

Related Posts

80 yıllık dev şirket iflas etti. Türkiye’de de ürünleri talep görüyordu

Almanya’nın Bad Kreuznach kentinde 1945’ten beri faaliyet gösteren gözlük toptancısı Wagner + Kühner, mali zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirketin ürünleri, Türkiye’de optisyenler ve tüketiciler arasında yoğun ilgi görüyor …

Çin’den ABD’ye sert tepki: ‘Mesnetsiz Çin casusu iddialarına karşı çıkıyoruz’

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’de 2 Çin vatandaşının tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Ning, Pekin hükümetinin vatandaşlarının hak ve menfaatlerini korunmak için gerekli önlemleri alacağını dile getirdi.

Trump’ın Kamala Harris röportajı için açtığı davada uzlaşmaya gidildi: 16 milyon dolar ödenecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Harris röportajını “manipüle ettiğini” öne sürdüğü davada, çatı şirketi Paramount anlaşmaya vardı. Ödeme Trump’a değil, başkanlık kütüphanesine yapılacak.

Eski CHP genel başkanları kim? Geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

Geçmişten bugüne CHP genel başkanlarının kimler olduğu merak ediliyor. İşte, geçmişten bugüne CHP genel başkanları…

TBB’den belediyelere 62 araç hibesi

Başkan Zeydan Karalar’ın konuşmasının ardından araç hibe edilen araçların temsili anahtarları belediye başkanlarına teslim edildi. Hibe edilen hizmet araçları Türkiye’nin dört bir yanına doğru yola çıktı.

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.