Elazığ’da Konteyner Kent Sakinleri Tahliye Ediliyor, Bir Depremzede Hastaneye Kaldırıldı

Elazığ Valiliği, Konteyner Kent Sakinlerinden Tahliye İstedi

(ELAZIĞ) – Elazığ Valiliği, Kırklar Mahallesi Konteyner Kent’te bulunan 250 konteynerin sakinlerinden boşaltmalarını talep etti. Yaşanan tahliye sürecinde 79 yaşındaki İbrahim Hakkı İncel fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. İncel’in hayati tehlikesi devam etmektedir.

2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedeler, yaşadıkları konteyner kenti boşaltmaları istendi. Gelir kaynakları olmayan depremzedeler, ev kiralamak için maddi imkanlarının olmadığını ve tepki gösterdiklerini belirtti.

Konteyner kent sakinlerinden Müzehher Mutlu, sağlık durumu ciddi olan İbrahim Hakkı İncel’in tahliye edilmek istenmesine tepki gösterdi ve fenalaşmasının sebebinin bu olduğunu açıkladı. Mutlu, “Konteyner kentten çıkarılma girişimi üzerine İncel’in yaşadığı endişesini belirtti. Çünkü gidecekleri yer olmadığı için çoğu insan imzalamadı. İncel’in durumu ciddi, cihaza bağlı yaşıyor. AFAD ve diğer yetkililerle görüşmesinin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırıldı” dedi.

“Sesimizi Duyuramadık”

Değişim taleplerini iletmek için yıllardır CİMER’e yazılar yazan İncel’in sesinin duyulmadığını belirten Mutlu, “Hiçbir şekilde cevap alamadık. Yaşadığımız koşulları anlatamadık. Herkes konteynerde yaşamak istemiyor, ancak başka seçenekleri yok. Çocuklarımız ev ortamını unuttu. Kira ödeyemeyecek durumdayız ve bu durumu yaşadıklarımıza anlatamadık. Bütün bu zorluklara ve baskılara rağmen sesimizi duyuramadık” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

Normal Doğum Eylem Planı Toplantısı’na kadınlardan çok erkekler damga vurdu

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği Normal Doğum Eylem Planı Toplantısı’nda erkeklerin kadınlardan katbekat daha fazla bulunması dikkat çekti.

‘Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir’

Kasık bölgesinde hissedilen ağrıların, kalça eklemiyle doğrudan ilişkili olabileceğini işaret eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Burak Çağrı Aksu, “Kalça eklemi ağrısı sıklıkla bel ağrısıyla karıştırılabiliyor. Ancak bu bölgede özellikle aktiviteyle artan ağrılar kalça problemlerinin erken belirtisi olabilir” dedi.

Sağlık Bakanlığı: Organ bağışı yapmak daha kolay olacak

Sağlık alanında düzenlemeler içeren ‘Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasıyla birlikte organ bağışı yapmak daha kolay olacak.

Uzmanından yaz aylarında gebelere ‘sıvı tüketimi’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm. Dr. Göktuğ Alakuş, havaların mevsim normalleri üstünde seyrettiğini belirterek, hamilelere 2,5-3 litre günlük sıvı alımı önerdiklerini söyledi.

Dikkat! Sıcak hava unutkanlık ve sinirlilik sebebi olabilir

Artan sıcaklıkların yalnızca fiziksel rahatsızlıklara değil, zihinsel bütünlüğü tehdit eden dalgalanmalara da zemin hazırladığını belirten Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Umut Mert Aksoy, “Sıcak havalarda vücut, gece boyunca yeterince soğuyamadığı için uykuya dalma süresi uzar, uyku evreleri bozulur, dinlendirici derin uyku azalır. Bu durum ertesi gün sinirlilik, kaygı, konsantrasyon düşüklüğü ve unutkanlıkla kendini gösterir” dedi.

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.