Türkiye Türkmenistan’dan Doğal Gaz İthalatına Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Türkmenistan İle Tarihi Adım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan’da bir konferansa katılarak 1 Mart itibarıyla önemli bir adım attıklarını belirtti. Türkmenistan’dan doğal gaz ithalatı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bayraktar, bu adımın Türkiye’nin doğal gaz arzını çeşitlendirmesi ve Türkmenistan doğal gazının Avrupa’ya ulaşmasını sağlaması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta gerçekleştirdiği temaslar kapsamında Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov ve Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bayraktar, Barış ve Güvenlik Yılı kapsamında düzenlenen toplantıya katılarak Türkmenistan ile petrol ve doğal gaz sahalarının geliştirilmesi konusunda ortaklıklar hedeflediklerini açıkladı.

Enerji Perspektifi ve Türkiye’nin Enerji Stratejisi

Enerji perspektifini paylaşmak üzere Aşkabat’ta düzenlenen uluslararası konferansa katılan Bakan Bayraktar, katılımcılarla Türkiye’nin enerji stratejisini paylaştı. Bayraktar, enerji güvenliği ve bağımsızlığının önemine vurgu yaparak Türkiye’nin enerji talebinin artışını ve enerji bağımsızlığındaki zorlukları dile getirdi.

Bakan Bayraktar, Türkmenistan ile gerçekleştirilen doğal gaz ithalatının yanı sıra, gelecekte inşa edilmesi planlanan Trans Hazar Doğal Gaz Boru Hattı projesi ile daha fazla doğal gazın Avrupa’ya ulaştırılmasını umduklarını belirtti. Yeni ortaklıkların kurulması ve bölgesel iş birliklerinin artması yönünde adımlar atacaklarını dile getiren Bayraktar, Türkiye’nin elektrik ticaretini arttırmayı ve komşularıyla elektrik enterkonneksiyonunu genişletmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Türkmenistan Petrol ve Doğal Gazdan Sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkmengaz Başkanı ile de görüşen Bakan Bayraktar, iki ülkenin enerji projelerindeki ilerlemeyi ele aldı. Türkmenistan ile yapılan iş birliklerinin gelecekte enerji sektöründe büyük fırsatlar yaratabileceğini vurguladı.

Related Posts

Emekli Albay Orkun Özeller’den Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusu

Emekli Albay Orkun Özeller, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında “Öcalan’a yönelik ‘kurucu önder’ söylemleri” nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Macaristan’daki sapkınlık yürüyüşünü AB organize etti

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sapkın LGBT’lilerin Budapeşte’de düzenlediği gösteriyi Avrupa Birliği’nin (AB) organize ettiğini savundu. Brüksel’in kukla politikacılara emir verdiğini belirten Orban, yaşananları “iğrenç ve utanç verici” şeklinde nitelendirdi.

Avukatlarından ‘Mehmet Murat Çalık’ açıklaması: ‘Müvekkilimiz aleyhine algı operasyonu yürütülüyor’

CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi istenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın avukatları Melih Koçhan ve Cihan Ünal açıklama yaptı. Açıklamada, “Tahliye başvurumuz değerlendirilmeden yürütülen bu medya kampanyasının, yargı organları üzerinde baskı kurmaya ve süreci etkilemeye dönük olduğu açıktır” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’da Doğu Akdeniz korkusu: Türkiye ve Libya arasındaki anlaşma panik yarattı

Türkiye ve Libya arasındaki petrol araştırma anlaşmaları, Yunanistan’da paniğe neden oldu. Yunan basını, Türkiye ve Libya arasındaki girişimlere ilişkin “Atina hükümeti için üç bariz endişe kaynağı var” ifadesini kullandı. Öte yandan Atina hükümetinin, Doğu Akdeniz’de savaş gemileri konuşlandırdığı bildirildi.

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

Ümit Özdağ’dan ‘orman yangınları’ tepkisi: Artık bir milli güvenlik meselesi haline geldi

Orman yangınlarına ilişkin olarak bir açıklama yapan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, “İktidar her yaz yangınlara hazırlıksız yakalanıyor. Yeterli insan, uçak ve istihbarat yok. Bu sene ne yazık ki kaybedildi. Gelecek yaza çok kapsamlı bir hazırlık yapmalıyız” ifadesini kullandı.