15 kişi öldü Başbakan istifa etti! Haberin adresi tabii ki Türkiye değil

Sırbistan Başbakanı acil basın toplantısı yaparak istifa etti

Sırbistan’ın kuzeyinde Novi Sad kentinde bulunan tren istasyonunda yaşanan kazada 15 kişi hayatını kaybetti. Kazanın ardından hükümete yönelik tepkilerin artmasıyla başkent Belgrad’da göstericiler Autokomanda kavşağında yol kapatma eylemi gerçekleştirdi.

Sırbistan Başbakanı Milos Vucevic, binlerce kişinin düzenlediği eylemlerin ardından acil bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıkladı. Vucevic, istifasının ülke genelindeki gerilimi azaltmayı amaçladığını belirtti: “Herkesten öfkeyi yatıştırıp diyaloğa geri dönmelerini rica ediyorum. Hükümet en üst düzeyde sorumluluk göstermelidir. Toplumdaki tansiyonu daha fazla yükseltmemek için az önce açıkladığım kararı aldım” dedi. Başbakan ayrıca Novi Sad Belediye Başkanı Milan Djuric’in de istifa edeceğini duyurdu.

78 kişi yaşamını yitirdi, Türkiye’de istifa çağrıları devam ediyor

Türkiye’de ise Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetti. Yangın faciası sonrası meydana gelen ihmaller ve denetim eksiklikleri tepki çekerken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy‘a istifa çağrıları yapıldı.

Otelin denetiminin bakanlıkta olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u istifaya çağırarak şunları söyledi: “Normalde istifa etmesi lazım. Bütün partiniz, bütün ülke bunu bekliyor. Ülkenin içinin rahatlaması, partinin de hiç olmazsa bu yükü sırtından atması lazım. Ama istifa etmiyor. Niye biliyor musunuz? Ağzından aktarıyorum: ‘Sağlık Bakanı’na istifa ettirdi mi de bana ettirecek? Ne oldu Yeni Doğan Çetesi?'”

Related Posts

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “Bu gurur Türkiye’nin”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nı (IDEF 2025) ziyaret etti.

CHP mitingine katıldılar: Bu sloganı atan TİP’li yöneticiye gözaltı….

TİP, Çarşamba günü Bakırköy’de düzenlenen mitingde atılan sloganlar nedeniyle Parti Meclisi Üyesi Arzum Yalçın’ın da aralarında olduğu çok sayıda üye ve yöneticisinin gözaltına alındığını duyurdu.

Aksaray’da Tır-Otomobil Çarpışması: 1 Yaralı

Aksaray’da tır ile otomobilin çarpışması sonucu bir kadın yaralandı, durumu iyi.

Yılbaşından Bu Yana 4 Bin Yangın

Bakan Yumaklı, yılbaşından bu yana 4 bin yangın çıktığını, 1728’inin ormanlık alanda olduğunu açıkladı.

Hablemitoğlu Davasında Müebbet İstemi

Savcı, Hablemitoğlu’nu öldüren sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

VNL Final Etabı Öncesi Basın Toplantısı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, VNL final etabı öncesi hazır olduklarını ve hedeflerini açıkladı.